“Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine

SK Nieuwkerke kreeg in de nacht van woensdag op donderdag weer ongewenst bezoek. In de chalet, die dienst doet als tijdelijke kantine, werden chips, soep en sportdrank gestolen. Het was niet de eerste keer dat de club uit tweede provinciale slachtoffer werd van een inbraak. “De materiële schade is groot, met twee kapotte ruiten en een beschadigde deur”, zucht voorzitter Christophe Croquette.

SK Nieuwkerke is volop bezig met de bouw van een nieuwe kantine. “We zijn al goed geschoven en tegen eind augustus willen we openen”, vertelt voorzitter Christophe Croquette, die zaakvoerder is van het bedrijf Alcro. “Als tussenoplossing pootten we een chalet neer. Deze tijdelijke kantine staat er nu anderhalf jaar. Helaas kregen we meermaals ongewenst bezoek. Ik ben stilaan de tel kwijtgeraakt. Dit is volgens mij al de vijfde of de zesde keer. Steeds gaat de buit om kleinigheden. Dit keer zijn er chips, minute soup en enkele verpakkingen Aquarius weg. Ze namen ook een geldlade mee, maar die was leeg. Een handstofzuiger, bier en fruitsap lieten ze wel staan.”

Materiële schade

De materiële schade is groter. “Er is een ruit kapot. De voordeur werd geforceerd en is beschadigd. Een tweede ruit werd ingestampt.”

De inbraak moet ongeveer rond 2 uur plaatsgevonden hebben. “Toen kwam er een melding binnen dat ze het alarmsysteem wilden saboteren. Je zou denken dat buurtbewoners hier iets van gemerkt kunnen hebben, maar helaas heeft er niemand iets gehoord.”

Geldlade op fietspad

“Deze morgen rond 5.30 uur werd ik getipt dat er een geldlade op het fietspad lag. Dat was op de baan richting Ploegsteert. Toen ik er aankwam was de geldlade weg. De politie komt nog de nodige vaststellingen doen. Ik vrees echter dat er niets zal uitkomen, tenzij er plots een bende zou worden opgerold. Het is niet leuk dat we dit opnieuw moeten meemaken. Ik hou mijn hart al vast voor de nieuwe kantine. We zullen daar echter de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en voorzien een alarmsysteem en afsluiting”, geeft de voorzitter nog mee.

The post “Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »