Brouwerij Alken-Maes zet samen met boeren in op brouwgerst uit Limburg: “Fier om mee te kunnen werken aan ons beste exportproduct”

Landbouwers zetten ook in Limburg steeds meer in op brouwgerst als teelt. In 2024 was de gebruikte oppervlakte dubbel zo groot als in 2022. Limburgse boeren leveren de gerst bijvoorbeeld aan brouwerij Alken-Maes. Die zet zo in op de korte keten. De boeren krijgen voor hun werk een premie. 

Meer krantenkoppen in België

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »