“Fietsers vragen om fietsstraten te mijden, dat is absurd”: Fietsersbond niet te spreken over maatregel van Brugs stadsbestuur

Met nieuwe wegwijzers laat Brugge fietsers een aangepaste route volgen tussen de Markt en ’t Zand. “Voor fietsers die de drukke winkelstraten willen mijden”, zegt burgemeester Dirk De fauw. De Fietsersbond is kritisch. “Men vraagt fietsers om fietsstraten te mijden. Dat is absurd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Witte Huis: oproep tot wapenbestand Libanon “in samenspraak” met Israël – Noorse politie zoekt man na ontploffing biepers in Libanon

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 mensen in Libanon op de vlucht geslagen, van wie meer dan 31.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Tim Wellens, zondag motor van het sterke Belgische ‘middenveld’, kent zijn limieten: “Pogacar volgen? Zelfs op training lukt dat amper”

Tuurlijk zal Tim Wellens (33) zondag dat sterke Belgische middenveld mee dirigeren op het WK in Zürich. En zijn shirt nat maken. Maar (ploeg)maat Tadej Pogacar tackelen in volle finale? Neen, dat mag en kan niet van hem worden verwacht. Daar heeft Wellens een gegronde reden voor. “Ik denk niet dat dat zou leiden tot het gewenste resultaat.”

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor orkaan Helene

De inwoners van de Amerikaanse staat Florida zetten zich schrap voor de komst van orkaan Helene. Verwacht wordt dat de storm donderdag aan land zal gaan als een orkaan van categorie 3. Het Amerikaanse orkaancentrum waarschuwt voor levensgevaarlijke stormvloeden aan de westkust van Florida en in de regio Big Bend in het noorden van de staat.

Lees meer »

“Overleeft hij de zon, dan wacht ons een bijzonder schouwspel”: spotten we in oktober dé komeet van dit decennium aan onze hemel?

Als alles meezit, kunnen we binnenkort genieten van een bijzonder schouwspel aan onze hemel. Komeet C/2023 A3 zet namelijk koers richting de aarde. Sommige astronomen hopen dat dit dé komeet van het jaar of zelfs decennium zal worden. Wat maakt deze komeet zo speciaal? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters legt alles uit wat je erover moet weten.

Lees meer »

“Arrogante” activisten krijgen celstraf voor gooien van soep naar Van Goghs Zonnebloemen: “Crimineel idioot”, oordeelt rechter

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn vrijdag veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd van een Britse rechter die eerder ook al zware straffen uitsprak tegen andere Just Stop Oil-activisten.

Lees meer »

Roeselare is officieel een ‘zeewaardige stad’

Met een driedaags festival in en rond Villa Vandewalle werd een onderzoek gedaan naar de betovering en de kwetsbaarheid van de zee. Sluitstuk was de uitreiking van het label Zeewaardige Stad.
The post Roeselare is officieel een ‘zeewaardige stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »