Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.

Multifunctionele inrichting

Het 50.960 m² groot duingebied, eigendom van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), ging vorige zomer al terug open. Het werd multifunctioneel heringericht. “De wandelpaden in de duinen zijn vernieuwd en heraangelegd in kleiklinkers en halfverharding. Zo zijn ze meteen ook beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens”, zegt Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van MDK.

Er is ook heel wat onthard, en invasieve uitheemse beplanting zoals rimpelroos verwijderd. Op het nieuw verzonken uitkijkpunt in cortenstaal kunnen wandelaars nu genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. Daarnaast werd het betonplatform rond de Spioenkop opnieuw genivelleerd en gerestaureerd, de uitkijktoren zelf kreeg een nieuwe verflaag. “Ook de parking aan Park Lange is volledig vernieuwd. De parkeerplaatsen en het fietspad werden aangelegd in een milieuvriendelijke waterdoorlatende halfverharding. Het overtollig hemelwater van de parking wordt via de groenzones tussen de parkeervlakken geïnfiltreerd”, vertelt schepen voor Leefmilieu Hilde Dhont. “Deze vernieuwing vormt een essentieel onderdeel van onze inspanningen om de mobiliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Er zijn nu twintig parkeerplaatsen meer dan vroeger en er staan drie elektrische laadpalen waar zes voertuigen tegelijk kunnen laden. En ook het fietspad, dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, is opnieuw aangelegd om de veiligheid van de fietsers te garanderen”, vult schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken Marleen De Soete verder aan.

Dierenparkje wordt buurpark

Ook het voormalige dierenparkje aan de overkant van de vernieuwde parking kreeg een grondige opknapbeurt. Dit werd omgevormd tot een echt buurtpark, met recreatieve mogelijkheden voor jong en oud. Er is een nieuwe petanquebaan, er staan nieuwe bankjes en speeltoestellen en een grote volière met vogels als eyecatcher.

Tot slot kreeg ook het imposante beeld ‘Benjamin’, dat door de gemeente werd aangekocht bij de vorige editie van Beaufort, zijn definitieve stek in het park. De totale kostprijs van de herinrichtingswerken was 1.800.000 euro (exclusief btw), waarvan de gemeente 314.000 euro zelf bijdroeg.

The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »