Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

 

Meer krantenkoppen in België

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »