Werd Koreaanse baby direct na geboorte illegaal naar België gebracht? Moeder smeekt om hulp: “Ik zoek hem al 37 jaar”

Niet weten waar je kind is. Voor Yoo-hee (69) is dat al bijna veertig jaar de nachtmerrie waarin ze leeft. In 1987 bracht ze in Zuid-Korea een wolk van een baby op de wereld, maar nog voor ze die één keer kon vastpakken, werd haar zoontje weggehaald. “Tegen mijn wil”, getuigt de moeder. Een adoptiedienst bracht hem naar België en sindsdien ontbreek elk spoor. De Koreaanse vrouw doet voor het eerst haar verhaal. Ten einde raad smeekt ze: “Ik wil mijn zoon één keer kunnen knuffelen voor ik sterf.” 

Meer krantenkoppen in België

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Nieuwe details over Vlaams regeerakkoord: geen strenger hoofddoekenverbod, praktijktesten op de werkvloer en provincies blijven (voorlopig) bestaan

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het – 111 dagen na de verkiezingen – eens geworden over een regeerakkoord. Dat laat formateur Matthias Diependaele (N-VA) weten. De onderhandelaars kwamen vrijdag om 13 uur weer samen en hadden uiteindelijk tot 5 uur ‘s ochtends nodig om het eens te worden over de laatste knelpunten. De verdeling van de bevoegdheden is voor later

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

Burgemeester Gwendolyn Rutten niet bang voor afrekening na stoelendans tussen Aarschot en Brussel: “Voel me sterker dan 6 jaar geleden”

Voormalig Open VLD-voorzitter en burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten trekt zelfzeker naar de lokale verkiezingen. "Ik voel me vandaag sterker dan 6 jaar geleden", zegt ze tijdens een lokaal lijsttrekkersdebat. Eind 2023 keerde Rutten de nationale politiek de rug toe om zich volledig op het burgemeesterschap te werpen, maar een maand later trok ze alsnog terug naar Brussel als minister.

Lees meer »