Twee 16-jarigen getuigen: “Ja, ik heb illegaal gestemd en wel op deze partij”

Je moet als 16-jarige voor de eerste keer naar de stembus, en dan blijkt dat je ook nog illegaal hebt gestemd. Hoe ging dat in zijn werk, wilden we weten. We vroegen het aan Luna uit Oostende en Matthis uit Brugge. “Ik ging ervan uit dat het systeem die laatste twee stemmen niet zou oppikken.” 

Meer krantenkoppen in België

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »