Gerechtspsychiater Paul Lodewyck (75) onderzocht meer dan vijftig moordenaars in de gevangenis: “Een mama die haar kind ombrengt, blijft het meest beklijvende dat er is”

Van een moeder die haar drie kinderen doodde tot de moordende bodybuilder. Paul Lodewyck (75), de éminence grise van de gerechtspsychiatrie, onderzocht meer dan vijftig moordenaars in de gevangenis. Na 45 jaar ten dienste van justitie gaat hij deze week met pensioen.

 

Meer krantenkoppen in België

Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is eigenlijk ook maar een gewone mens”

Rob Merchie (36) uit Otegem begint dit weekend aan zijn derde Ronde van Frankrijk als verzorger bij Soudal-Quick-Step, de ploeg van Remco Evenepoel. “Als personeel zo’n evenement van dichtbij mogen meemaken, dat is heel speciaal”, vertelt de ex-jeugdwielrenner van KSV Deerlijk.
The post Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Hunter Biden mag niet meer optreden als advocaat in Washington DC

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, beschikt in Washington DC niet meer over een vergunning om zijn beroep als advocaat uit te oefenen. Een rechter in de Amerikaanse hoofdstad heeft beslist die vergunning te schorsen, zo meldt de nieuwszender CNN dinsdag. Mogelijk zal die schorsing ook elders in de VS worden uitgevoerd.

Lees meer »

Knokke is het duurst, maar in welke kustgemeente huur je deze zomer het goedkoopst? Zoveel kost een huurappartement aan zee

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »