“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.

“Door de inflatie waren er merkelijk meer opbrengsten, vooral uit de onroerende voorheffing. En gelukkig zijn de energieprijzen ferm gezakt. Vorig jaar werden er geen nieuwe leningen aangegaan. Er werd 400.000 euro uitgegeven aan de herstelling van landbouwwegen, de bijdrage aan de politiezone Arro Ieper bedroeg 250.000 euro”, aldus de financieel directeur. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) besloot dat de gemeente op het gebied van financiën kerngezond is.

Aquafin vroeg een omgevingsvergunning aan voor riolerings- en wegeniswerken ter hoogte van de Roggestraat en de Krombekestraat in Westvleteren, waar een nieuw fietspad komt. De bushalte ‘Kruisdreef’, ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat, verdwijnt.

De bushalte ‘Kruisdreef’, ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat, verdwijnt. © RVL

In de Boterweg in Oostvleteren doet de Watergroep een grondinname van 864 m² voor de aanleg van een bufferbekken. Er wordt hiervoor 10.593 euro betaald.

Schooltjes ondersteunen

Kristof Dejonckheere (Vleteren Actief) stelde dat door de wetgeving lagere scholen zoals Klavertje 3 geen namen van ouders van eventueel toekomstige leerlingen meer kunnen krijgen. “Kan de gemeente daar geen mouw aan passen om dat te omzeilen? We moeten toch onze kleine schooltjes ondersteunen, want de concurrentie van scholen uit Poperinge en Ieper is groot. Vanuit de schooltjes kwam ook de vraag om geen nieuwe vakantiewoningen meer toe te laten. Want op die plaatsen kunnen zich dan geen jonge gezinnen met kinderen meer vestigen”, aldus nog Dejonckheere. De burgemeester antwoordde dat dit laatste zich vanzelf zal oplossen, omdat er nu al een overaanbod aan vakantiewoningen is.

In juli is er geen gemeenteraad. De eerstkomende is voorzien op woensdag 28 augustus, indien er voldoende punten zijn.

The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

Zo emotioneel wordt Oekraïne-België vanavond voor Oekraïners in ons land: “Ook als België wint, ben ik blij. Jullie hebben ons zoveel gegeven”

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Terwijl het ‘Sjtsje ne vmerla Oekrajiny’ – het volkslied van Oekraïne – vanavond weerklinkt in cafés en op pleinen, weet dan dat veel gevluchte Oekraïners een traan plengen. Ze wonen dan wel 2,5 jaar in België, supporteren doen ze voor hun geboorteland. En emotioneel wordt het zeker. “Ik hoop dat mijn vrienden

Lees meer »

Politie zet pro-Palestijnse studenten uit ULB-campus in Brussel

De politie is begonnen met de uitzetting van de pro-Palestijnse bezetters aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Rector Annemie Schaus had de bezetters gevraagd het gebouw te verlaten. Zij gaven geen gehoor aan de eis en bleven het gebouw B op campus Solbosch bezetten. De protesten aan de campus duren intussen al meer dan een maand.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt hepatitis E door eten van paté op vakantie

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle inzetten voor deze dynamische en ondernemende hogeschool”

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1700 personeelsleden in zes studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk en dat op 5 campussen in West-Vlaanderen (Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout).
The post Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle

Lees meer »