Komen er nieuwe verkiezingen? Deskundigen over duizenden onterechte stemmen op 9 juni

Het College van deskundigen stelt fameuze fouten vast in de manier waarop de verkiezingen van 9 juni zijn verlopen. Ze sluiten niet uit dat die fouten een impact hebben gehad op de zetelverdeling. Wat is er precies fout gelopen? En hoe moet het nu verder?

 

Meer krantenkoppen in België

Steun Afrikaanse goede doelen al dansend: 18 vzw’s slaan de handen in elkaar voor West-Vlaams Afrikaans Feest

Zaterdag 28 september verzamelen 18 vzw’s die zich inzetten voor projecten in Afrika in Kortrijk voor een groot West-Vlaams Afrikaans Feest. De opzet van het evenement is het tonen van de pracht van de Afrikaanse cultuur. “We willen West-Vlamingen tonen wat onze projecten en hun steun betekent voor anderen”, vertelt Sabrina Luhavo van de deelnemende vzw Muzuri.
The post

Lees meer »

“De score van Conner heeft mij over de streep getrokken”: Eloïs Rousseau (Vooruit) gaat haar broer achterna

Eén keer is ze zelf lastiggevallen. Ze heeft die kerel een ‘pets’ in zijn gezicht verkocht. Ook Kortrijk is een onveilige stad geworden, zucht Eloïs Rousseau. In oktober maakt de spitante zus van Conner haar politieke vuurdoop. Voor Vooruit – of wat had u verwacht. Een geanimeerd gesprek over de gevaren van TikTok, de legalisering van drugs en het hoofd

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Jo De Meyere, die op zijn 85ste zijn afscheid aankondigde als acteur. Jo mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Miss België Cilou Annys breekt na 13 jaar met verloofde en vader van kinderen: “We hadden nooit samen in die zaak mogen stappen”

Cilou Annys (33) heeft een bewogen jaar achter de rug. Niet alleen moest ze haar baby- en kinderzaak sluiten en op zoek naar een nieuwe job, nu bevestigt de ex-Miss België aan HLN dat zij en haar verloofde Désiré (39) na dertien jaar een punt achter hun relatie hebben gezet. In een openhartig gesprek vertelt ze waarom ze uit elkaar

Lees meer »

“Hezbollah heeft grote tactische voordelen”: Roger Housen legt uit hoe grondoffensief van Israël er zal uitzien

Het Israëlische leger roept reservisten op in de voorbereiding op een grondoorlog tegen Hezbollah in Libanon. Maar hoe snel komt die grondoorlog eraan en hoe zal die eruitzien? 5 vragen aan Roger Housen, kolonel op rust en defensie-expert. “Het Israëlisch leger is sterker en technologisch beter, maar zal niet zomaar over Hezbollah heen walsen.”

Lees meer »