Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis”

Voor elite 2-renners is het wegseizoen ongeveer halfweg. Tijd om even te evalueren. Met die vraag contacteerden we Aäron Vervaeke, snelle man bij Molenspurters Meulebeke en recent zesde in een interclub in Belsele.

“Abonnement op het ziekenhuis”, typeert de 27-jarige kerel het eerste deel van zijn wegcampagne 2024. “Nu zit ik met een barstje in mijn rechterduim. Een valpartij na 30 kilometer in de interclub in Zandhoven afgelopen zondag. Nochtans zat ik goed vooraan in het peloton. Door een plots manoeuvre in de groep sloegen enkele renners tegen de grond. Ik kon geen kant meer op en lag erbij. De koers was voorbij.”

Vervaeke is in een stelsel van twee ploegen aan de slag als storingstechnieker-elektricien bij TWE Meulebeke. “Ik ging maandag gewoon werken”, verduidelijkt hij. “Als ik iets niet kan doen neemt mijn collega over. Iets waar ik hem heel dankbaar voor ben. Ik heb ook nog een behoorlijk diepe wonde in mijn hand. Ik ben over een renner gedoken en schuurde over het asfalt.”

Voedselvergiftiging

Het was niet de eerste tegenslag voor Aäron Vervaeke dit seizoen. Het begon in Gent-Staden, de eerste interclub van dit seizoen. “Daar kreeg ik 20 kilometer van de streep krampen”, blikt hij terug. “Ik moest veel braken en belandde in het ziekenhuis. Blijkbaar liep ik een voedselvergiftiging op. Drie weken later hernam ik in de Grote Prijs Vermarc, de profkermiskoers in Rotselaar. Daar sloeg ik tegen de grond en was ik van kop tot teen gehavend. Mijn bekken stond scheef, daar heb ik anderhalve maand mee gesukkeld.”

In mei en juni kon hij wel een aantal wedstrijden na elkaar betwisten. Met onder meer een zesde plaats in het Kampioenschap van het Waasland in Belsele (St-Niklaas).

“In een massaspurt: mag ik niet over klagen”, aldus Vervaeke. “Ook ploegmaat Brian Rigolle eindigde daar binnen de top tien. Mooie resultaten voor onze ploeg.”

Normaal rijdt Vervaeke zondag (30/6) met Molenspurters Meulebeke het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden in Montenaken. Dat zal niet lukken. Het BK in Brasschaat (28/7) en de Ronde van Vlaams-Brabant (31/7-4/8) komen normaal gezien niet in het gedrang.

The post Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.
The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” appeared first on KW.be.

Lees meer »