1 Young Theatre brengt eerste voorstelling in OCAR

Met 1YT, 1 Young Theater, is de stad een nieuwe toneelvereniging rijker.

“Velen van ons hebben toneelervaring als freelancer en al jaren horen we de klaagzang van de gevestigde toneelverenigingen dat ze aan bloedarmoede lijden, een nijpend tekort aan spelers. Maar als je als jonge gast aanklopt bij die groepen, krijg je meestal nul op het rekest”, zegt voorzitter Frederik Marichal. “Ik vermoed dat de keuze van hun stukken nu eenmaal minder jonge acteurs vraagt maar die zijn er wel en ze willen doodgraag het podium op, ook al is het maar voor een bijrolletje.”

19 actieve leden

“Daarom hebben we maar zelf een nieuwe vereniging opgericht”, vervolgt Marijke Vancoillie. “We zijn de voorbije jaren op bezoek gegaan in scholen en de mond-aan-mond-reclame heeft er voor gezorgd dat we nu 19 jonge leden hebben die regelmatig repeteren in de lokalen van De Durvertjes in Beveren.”

“Met Je Moeder zijn we eindelijk aan onze eerste eigen productie toe”, vertelt Warre Verschueren die niet minder dan drie rollen speelt. “Bereid je maar voor op een voorstelling die je zal raken op alle mogelijke manieren. Het stuk gaat over pubers en hun ouders en de conflicten tussen hen. De tekst is van de Nederlandse Sofie Tseng en laat ons veel vrijheid om het verhaal naar onze hand te zetten.”

Jeugdbestuur

“We vinden het belangrijk dat onze spelers heel veel inspraak hebben in de werking van 1YT, we hebben zelfs een apart jeugdbestuur. Dat wordt volgend jaar nog opgedreven want dan willen we een eigen toneelstuk schrijven en spelen. Met 1YT on tour zullen we in 2025 met zes jonge acteurs toneel brengen in de huiskamers”, besluit Marijke Vancoillie.

‘Je Moeder’ wordt gespeeld op 29 en 30 juni in O. C. A. R. in Rumbeke telkens om 19.30 uur. Een kaartje kost 10 euro, een VIP-ticket 30 euro en reserveren kan via Whatsapp op 0496-794291.

The post 1 Young Theatre brengt eerste voorstelling in OCAR is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »