Werk van Peter Delva haalt Ensortentoonstelling: “Dit is de kers op de taart”

Peter Delva, artiest met balpen en papier, ontwierp een portret van James Ensor. Hij stuurde het in voor de grote tentoonstelling rond de Oostendse kunstenaar in het museum KBR. “Iedereen kon stemmen op de 2.949 inzendingen. Er konden slechts 60 werken bij de volwassenen en tien bij de kinderen geselecteerd worden. En tot mijn grote vreugde ben ik erbij”, is Peter bijzonder blij. “De kers op de taart.”

Peter Delva uit de Oude Blekerijstraat tekent met balpen. Hij tovert heel mooie werken uit zijn pen, zo ook een portret van James Ensor dat hij The Bleu Look noemde. “Ik stuurde het in en hoopte op een plaatsje in de grote tentoonstelling in museum KBR. Die opent op 28 juni en loopt tot 31 juli in Brussel. De tentoonstelling valt onder de vele activiteiten die als herdenking van het overlijden van Ensor, 75 jaar geleden, worden georganiseerd”, legt Peter uit.

Vreugdekreet

“Ik zat al een tijdje te wachten op de mail die me zou melden dat ik geselecteerd was. Op een avond kwam er een bericht van de organisatie, met de melding dat ik op een lijst stond met de geselecteerde werken. Ik zei aan mijn echtgenote Ann teleurgesteld: ik ben er niet bij. Ik ging toch maar eens de lijst af en… ik zag mijn naam staan. Ik riep: ja, ik sta er bij”, vertelt Peter, die een kreet van blijdschap slaakte. “En wat het voor mij nog specialer maakt, is dat ik door de vakjury gekozen ben.”

“Vorige zaterdag zijn we het werk gaan afgeven in museum KBR. Ik kreeg er meteen een leuke reactie aan de balie: “Ben jij de artiest van The Bleu Look? Ik ben grote fan van je werk.” Dat deed deugd. Op vrijdag 28 juni is er de vernissage en daar kijken Ann en ik uiteraard heel erg naar uit. Dat mijn werk er zal tussen hangen, is de kers op de taart”, glundert Peter Delva.

Veiling voor goed doel

Intussen heeft Peter zijn werk geschonken aan Kom op tegen Kanker. Na de sluiting van de tentoonstelling wordt het portret van James Ensor geveild.

The post Werk van Peter Delva haalt Ensortentoonstelling: “Dit is de kers op de taart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »