LIVEBLOG TSJECHIË-TURKIJE. Kansen aan beide kanten, Tsjechië moet winnen voor plek in achtste finales

In groep F van het EK heeft Turkije aan een puntje tegen Tsjechië genoeg om zeker te zijn van een plek in de 1/8ste finales. Ook de Tsjechen kunnen zich nog plaatsen, maar moéten dan wel winnen. Volg de wedstrijd hieronder live! 

Meer krantenkoppen in België

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem

Tijdens het weekend van 19 tot en met 21 juli organiseert “VZW Feestcomité Nieuwenhove” opnieuw de Sint Margrietfeesten. Alle activiteiten gaan door in en rond de feesttent die geplaatst wordt op de speelkoer van de Vrije Bassisschool te Nieuwenhove.
The post Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tekening van Klaas Verplancke siert opnieuw de cover van The New Yorker

De Zwevegemse illustrator Klaas Verplancke kreeg op vrijdag 21 juni een origineel en leuk cadeau voor zijn zestigste verjaardag: de hoofdredacteur van The New Yorker meldde hem dat zijn tekening ‘Chilling’ in juli op de cover van dit gerenommeerde Amerikaanse kunstmagazine zal prijken. Het is de tweede keer dit jaar dat deze eer de West-Vlaamse tekenaar te beurt valt.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »