Warmste dag van het jaar bereikt net geen 30 graden in Ukkel

Het was woensdag de warmste dag van het jaar tot nu toe. Dat bevestigt weerman David Dehenauw van het KMI. Op het warmste moment van de dag was het 29,5 graden in Ukkel. Elders in het land werd de grens van 30 graden bereikt.

 

Meer krantenkoppen in België

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »