Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.

De constructie neemt zowat een derde van het Hulstplein in en werd op amper twee dagen tijd gebouwd. Van buitenaf toont de ‘Carrousel’ al best indrukwekkend, maar we kunnen je verzekeren dat je je ogen pas echt zal uitkijken als je er binnen stapt. Compleet met rood fluweel, kroonluchters, spiegels, glasramen, houten bekleding en een ruime centrale houten cirkel is het ruimtegevoel fantastisch. Volgens Stefaan De Cloet en z’n collega Danny Verlinden is de akoestiek er bovendien uitstekend. Het regisseursduo leidt straks alle optredens in goede banen en zorgen zij voor een inleidende anekdotische sketch bij elke voorstelling.

‘Specialleke’

En dat zijn er wel wat, want tussen 30 juni en 6 juli zullen liefst negentien verschillende Tieltse verenigingen er het beste van zichzelf geven. Onder meer alle (groot-)Tieltse toneelverenigingen doen mee, maar ook alle Tieltse dansscholen hebben er een (gezamenlijke) show gepland. “Het idee hiervoor ontstond eigenlijk twee jaar geleden al binnen de cultuurraad”, weet cultuurschepen Grietje Goossens (Iedereen Telt). “Toen al hebben we de verenigingen gevraagd om hun agenda vrij te houden met het oog op een ‘specialleke’ voor de 65ste Tieltse Feesten. Dat we voor het Hulstplein kozen heeft overigens te maken met de geschiedenis, want hier lag in 1959 het zwaartepunt van de allereerste Feesten. Naar aanleiding van het jubileum keerden we terug naar de oorsprong.” (SV)

Het volledige programma van de Spiegeltent is terug te vinden op www.visittielt.be. De toegang is steeds gratis en inschrijven of tickets kopen hoeft niet. De Tjolders Brewery bemant er de bar.

The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Aanhoudende geurhinder door lek bij TotalEnergies in Antwerps havengebied: “Geen gevaar voor de omwonenden”

Een lek in een naftatank bij TotalEnergies in het Antwerpse havengebied veroorzaakt sinds maandagavond geurhinder in de ruime regio langs de Schelde ten zuiden van Antwerpen. Het bedrijf bevestigt deze ochtend dat door het lek in de ruime omgeving een benzinegeur waar te nemen is. “Het lek houdt evenwel geen gevaar in voor de omwonenden”, beklemtoont het bedrijf, dat wel

Lees meer »