Femma en Femma met Pit openen hun zomerbar in Pittem: “Ideaal om mensen samen te brengen”

Ook dit jaar sluiten Femma en Femma met Pit Pittem hun werkjaar af met een leuke activiteit voor hun leden. Voor de derde maal doen ze dit met de organisatie van een Zomerbar, die die dit jaar op woensdagavond 3 juli zal plaatsvinden.

“Samen met de collega’s van Femma met Pit houden we er aan om ons werkjaar af te sluiten met een leuke activiteit voor al onze leden.” vertelt Martine Dewitte. “Na corona hebben we dit de eerste maal gedaan met de organisatie van een zomerbar. Het concept sloeg zo goed aan dat we dit jaar op woensdagavond 3 juli aan onze derde editie toe zijn. We willen uiteraard voor de leden van onze beide verenigingen een gezellige avond organiseren, maar het gaat ook verder dan dat. We willen iedereen laten meegenieten van deze leuke avond en roepen daarom de leden op om vrienden, buren, familieleden, partners, enz. mee te brengen. Het doel van onze verenigingen is mensen samenbrengen en deze activiteit is daar echt wel een ideale manier voor.”

Gezellige babbel

“Onze zomerbar wordt weer een leuke ontmoetingsavond, waar bij een hapje en een drankje gezellig kan gebabbeld worden. Femma bestaat dit jaar 100 jaar, dus we zullen ook wel wat extra’s voorzien. Geen gezelligheid zonder muziek en daarom zorgen we voor livemuziek op de achtergrond. Plaats van afspraak is opnieuw het pleintje aan de oude jongensschool in de Eikeldreef. We willen ook dit jaar van onze zomerbar een voorproefje maken van het feestgedruis van de Sint-Godelievekermis, die het weekend daarop zal beginnen.”

“We kunnen al meegeven dat we ons honderdjarig bestaan niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan. Daarom zullen we het nieuwe werkjaar op zondag 8 september starten met een ‘potluck picknick”. Omdat we dan opnieuw gezinnen willen uitnodigen, zal er ook kinderanimatie voorzien zijn. Meer details hierover volgen later nog.”

De Zomerbar begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 7 euro en zijn te verkrijgen bij Ria Pattyn op 0479 76 79 26 of [email protected]. Ze zijn ook te verkrijgen bij Dina van café De Gilde of bij de bestuursleden van de beide verenigingen.

The post Femma en Femma met Pit openen hun zomerbar in Pittem: “Ideaal om mensen samen te brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »