Strandje aan IJsevijver in Overijse officieel geopend: “Naar hier gekomen om verfrissing te zoeken”

In Overijse is het strandje aan de IJsevijver geopend. Mensen die willen afkoelen, kunnen er genieten van het water en het strand. Het is wel op eigen risico, want er zijn geen redders. Het strandje blijft liggen tot 14 juli. 

Meer krantenkoppen in België

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog pak erger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »