Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan 5 baby’s in Nederland het leven gekost, dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano. 

Meer krantenkoppen in België

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »