Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest.  Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »