Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan”

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur. Laura Vanslembrouck (36) volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende.

In maart kondigde Kim Van Belleghem, die sinds de opstart van de welzijnsvereniging in maart 2016 de leiding had, haar vertrek aan. Via een selectieprocedure opgezet door de raad van bestuur werd toen onmiddellijk een nieuwe directeur gezocht. “Een procedure die op een uiterst professionele manier werd opgemaakt en uitgevoerd”, stelt W13-voorzitter Philippe De Coene. “We schakelden onder meer een externe jury in die de lat hoog legde voor kandidaten.”

Nieuwe uitdaging

Het werd dus uiteindelijk Laura Vanslembrouck. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende. “Ik ben begonnen bij de jeugddienst, om een aantal jaar later over te gaan naar dienst onderwijs”, aldus Laura. De voorbije jaren was ze diensthoofd Onderwijs en Maatschappij in Oostende.

Ze was niet per se op zoek naar een nieuwe job, maar de vacature van directeur bij W13 leek haar wel wat. “De thema’s en het DNA van de organisatie spraken mij enorm aan.” Ze vroeg om raad bij collega’s en vrienden vooraleer ze uiteindelijk de stap zette. “Het was een pittige selectieprocedure en ik ben echt superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan.”

Woordje van dank

Laura Vanslembrouck start op 1 oktober als nieuwe directeur van W13. “We hebben alle vertrouwen in Laura om W13 op een goede manier te leiden”, besluit Philippe De Coene. “Ook spreek ik graag een woordje van dank uit voor Kim Van Belleghem. Zij had een belangrijk aandeel in W13 die uitgroeide van een kleine organisatie tot een welzijnsvereniging die het verschil maakt in het sociaal, welzijns- en zorglandschap in Zuid-West-Vlaanderen.”

Welzijnsvereniging W13 telt 14 OCMW’s en is het overkoepelend orgaan van CAW Zuid-West-Vlaanderen.

The post Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »