“Spring nooit van een brug”: stad en politie doen oproep na meldingen van jongeren in waterlopen

In Wervik en elders in de Westhoek wordt de politie geconfronteerd met jongeren, die na de examens verfrissing zoeken in waterlopen en er zelfs van bruggen springen. “Dat is zeer onverstandig.”

“In het verleden werden we hier al mee geconfronteerd: bij mooi weer zoeken jongeren verfrissing in de Leie”, vertelt Youro Casier, burgemeester van Wervik (Vooruit). De rivier loopt langs zijn stad. “Het einde van het schooljaar is in zicht. Velen hebben de examens al afgerond en zoeken het water op om er hun vrije tijd te besteden.”

Bruggen

“Eerder deze week werd ik verwittigd dat men van bruggen springt om wat verkoeling te vinden”, aldus Casier. “Het gaat om de grote brug tussen Wervik en Wervicq-Sud en onze fietsbrug. Ook tussen deze bruggen wordt vanaf het jaagpad in de Leie gesprongen. Dat is zeer onverstandig. Je weet nooit wat zich allemaal onder het wateroppervlak bevindt, hoe diep het werkelijk is en waaruit de ondergrond bestaat. Er passeren ook boten en schepen. Neem geen risico, het is voor niks nodig.”

Algemene oproep

Ook politiezone Arro Ieper, waartoe Wervik behoort, deed een algemene oproep in het kader van het warme weer. “Een verpozing in water lijkt aanlokkelijk, maar behoudens toestemming door de bevoegde overheid is het verboden openbare vijvers, beekjes, waterlopen of andere waterpartijen te betreden of er in te zwemmen”, stelt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Zo zijn er personen die vanaf een brug in het water springen, wat heel gevaarlijk is. Nog een gevaar bij dit warme weer: laat je kinderen of huisdieren niet achter in de wagen. Schaduw of de raam op een kier doet niks af van de hitte die zich in de auto ontwikkelt in korte tijd. Wanneer je ziet dat er toch een kind of dier werd achtergelaten, bel je 101 of 112. Sla zelf geen raam in, wacht op instructies van de hulpdiensten.” (TP)

The post “Spring nooit van een brug”: stad en politie doen oproep na meldingen van jongeren in waterlopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »