“Slyps Kermis staat dit jaar in teken van de 11 juliviering”: verenigingen slaan handen in elkaar tijdens vierdaagse

Tijdens het eerste weekend juli is het traditioneelkermisin Slypskapelle bij Moorslede. Ook dit jaar slaan de Slypse verenigingen opnieuw de handen in elkaar en werkten ze een mooi programma uit.

Bij de start van de zomervakantie is er traditiegetrouw Slyps Kermis. Die vierdaagse vindt dit jaar plaats van vrijdag 5 tot en met maandag 8 juli. “Dit jaar is Slyps Kermis op zaterdag ook de gastheer voor de 11 juliviering van Moorslede. Op die dag valt er van alles te beleven in het dorp. Van volksspelen tot gekke fietsen en springkastelen. Er is voor elk wat wils. Op het menu staan er ook heel wat optredens”, aldus Andries Sioen, mede-organisator van de kermis in Slypskapelle.

Slomo Universalis

Het feest op zaterdagavond start om 17.30 uur met een kinderdisco voor de jongsten. Arjoentje komt langs. Daarnaast zijn er ook optredens van Het Archief en Toorre en Wez. DJ Sonio sluit de viering van de Vlaamse Feestdag af met tal van dansbare nummers.

Maar Slyps Kermis is natuurlijk niet alleen de 11 juliviering. Op vrijdag 5 juli worden de festiviteiten op gang geschoten met een koekjeskaarting. Op zaterdagochtend is er een vinkenzetting, ’s middags kleurt een wielerwedstrijd voor nieuwelingen de kermis. Een tweede wielerwedstrijd wordt op zondagmiddag verreden. Dan zijn de elite zonder contract en de beloften aan de beurt. “Op zondagavond is er voor de derde keer de verkiezing van de Slomo Universalis. Uitkijken die avond is het ook naar de barbecue op het Dorpsplein”, aldus Andries. Kaarten voor de barbecue zijn te verkrijgen via de Slypse verenigingen en in café Sint-Jozef.

Loopwedstrijd

Traditionele afsluiter van Slyps Kermis is kermismaandag. De kinderen kunnen zich vanaf 17 uur uitleven aan de kermiskramen en in de pastorietuin kunnen waaghalzen zelfs in de bomen klimmen.

Om de kermis sportief af te sluiten is er de traditionele loopwedstrijd voor jong en oud. Nadien kan je op het terras van Toon van Café Sint-Jozef nog volop nagenieten van een ongetwijfeld drukke vierdaagse.

The post “Slyps Kermis staat dit jaar in teken van de 11 juliviering”: verenigingen slaan handen in elkaar tijdens vierdaagse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »