Cabine van kabelbaan stort neer in Colombia: één dode en tien gewonden, 250 mensen zitten vast

Een cabine van een kabelbaan in de Colombiaanse stad Medellín is neergestort. Daarbij is zeker één dode gevallen, circa tien andere slachtoffers raakten gewond. Ongeveer 250 mensen zitten nog vast in andere cabines, zij moeten wachten op reddingswerkers. 

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »