Provinciaal Hof in Brugge heeft een ‘Changing Place’ voor mensen met extra zorgbehoeften

Het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge heeft als derde plek, na Oostende en De Panne, in West-Vlaanderen een ‘Changing Place’ geïnstalleerd. Dat is een volledig uitgeruste sanitaire ruimte voor mensen met extra zorgbehoeften.

De ruimte is ingericht met een wastafel, een toilet, een verzorgingstafel voor volwassenen en een plafondlift. Een persoon met een handicap kan de ruimte zelfstandig of met een begeleider gebruiken. De in hoogte verstelbare verzorgingstafel en plafondlift garanderen een comfortabel gebruik.

Bij de restauratie van het Provinciaal Hof is heel wat aandacht gegaan naar toegankelijkheid. Dat gebeurde in samenwerking met Inter – Toegankelijk Vlaanderen. (CGRA)

The post Provinciaal Hof in Brugge heeft een ‘Changing Place’ voor mensen met extra zorgbehoeften is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »