“Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan gesjoemel bij de uitbating van hun drie bordelen. Maar omdat het onderzoek te lang aansleepte, kregen ze geen straf meer opgelegd. Er werd wel een aanzienlijk bedrag verbeurdverklaard.

A.M. is al meer dan vijftien jaar actief in de prostitutiesector. In Moorslede baatte ze Club Lady Blue uit, in Wevelgem was dit Villa 466 en bar Chloé. Ze werd daarbij geholpen door haar zoon A.M. (43) en de Italiaanse M.H. (60). Maar volgens het gerecht stond ze sinds begin 2013 aan het hoofd van een criminele bende die op grote schaal bordeelopbrengsten witwaste.

Belastingontduiking

Het onderzoek legde geen uitbuitingspraktijken bloot in de bordelen, maar er bleken wel massaal belastingen ontdoken. De sekswerkers waren bovendien ook vaak in het zwart aan de slag. Maar omdat de redelijke termijn in het dossier overschreden is – de arrestaties dateren al van 2016 – vroeg de procureur celstraffen met uitstel. “Het onderzoek sleepte inderdaad te lang aan”, bevestigde de rechter woensdag.

Verbeurdverklaring

Het openbaar ministerie vroeg wel een totale verbeurdverklaring van liefst 3,3 miljoen euro. Maar voor moeder en zoon werd dit beperkt tot respectievelijk 100.000 en 50.000 euro. M.H. kreeg een verbeurdverklaring van 5.000 euro opgelegd en ten aanzien van de vennootschap achter Lady Blue werd 60.000 euro verbeurdverklaard. (AFr)

The post “Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: “Met deze uitspraak lijkt het erop dat u als vrij man deze rechtszaal kunt verlaten”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis, die door rechter Ramona V. Manglona in het gerechtsgebouw in Saipan op de Noordelijke Marianen werd aanvaard, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten sloot. Op het eiland staat

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK (18u). “Van links! Naar rechts!”: dolenthousiaste Oranje-fans zetten ook Berlijn op stelten

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Shooters wordt ‘Sfeer- & poolcafé d’Elice’: “Er komt een lounge, open podium en zelfs een mancave”

Elice Puype (36) uit Lauwe neemt vanaf 1 juli Shooters aan de Oude-Vestingsstraat over. Op 20 juli volgt het afscheidsfeestje ‘Fin de Shooters’ om op 18 augustus met nieuwe naam en vernieuwd concept de deuren te openen van Sfeer- & poolcafé d’Elice. “De sfeer wordt huiselijker. Het kantinegevoel moet eruit en de sfeer erin.”
The post Shooters wordt ‘Sfeer-

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »