Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud

Kortrijkzanen die niet op reis gaan, zullen zich deze zomer niet vervelen in onze stad en deelgemeenten. Sportwedstrijden, wandel- en fietstochten, stadsdetectivespel, festivals, zomermarktjes, en meer. “Kortrijk is dé centrumstad waar elk weekend wat te beleven valt”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing en Toerisme.

Heel de zomer lang valt er voor kinderen, muziek- en cultuurliefhebbers, sportievelingen én toeristen veel te beleven:. “De hotelovernachtingen in Kortrijk tijdens de Olympische Spelen zitten in de lift. In de periode van de Spelen, tussen 26 juli en 11 augustus, zijn maar liefst 4 keer zoveel overnachtingen geboekt als in dezelfde periode vorige jaar”, vertelt Ruth Vandenberghe. Ook de Belgian Cats verblijven op Kortrijkse bodem. Dit weekend spelen ze twee wedstrijden in de Lange Munte, net als de nationale hockeyteams voor hun uitzwaaiwedstrijden. Zowel de dames als de heren spelen op 12 juli.

AR-wandeling

Ook de Augmented Reality-wandeling in samenwerking met de Gezinsbond is terug. Trek met het spel ‘Beestenboel’ de stad in en breng de ontsnapte dieren terug naar de zoo. Voer opdrachten uit op verschillende locaties in ‘augmented reality’. Ondertussen krijg je leuke weetjes mee over de stad. De app is geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar én hun ouders. Weetje: dit spel werd ontwikkeld door een jong Kortrijks bedrijf, MoonMonster.

Voor wie de stad op eigen houtje wil ontdekken, is er het stadsdetectivespel. Er zijn 62 plekjes te vinden, voor elke dag van de zomervakantie één.

Twee nieuwe prikkelroutes

De stad lanceert 2 nieuwe prikkelroutes, waaronder 1 langs muzikale plekjes. Die is gepimpt met een Spotifylist gecureerd door Wilde Westen. Alle bands hebben een link met Kortrijk of stonden ooit op het podium van Muziekcentrum Track of de Kreun. De andere prikkelroute brengt je naar het vernieuwde historisch hart en de slow shopping zone. Onderweg passeer je horecaplekjes waar je kan genieten van de Expo Autisme in Beeld.

Zomermarkten

Ook de Zomermarkten, met vier muzikale zomeravonden op donderdag 4 juli, 11 juli, 22 augustus en 29 augustus, zijn terug. Er treden telkens twee livebands op en DJ Klara zorgt voor muzikaal entertainment. De zomermarktjes bestaan al 22 jaar, een Kortrijke traditie. Dit jaar gaan ze opnieuw door op de pittoreske pleintjes rond de Sint-Maartenskerk. Naast de optredens kan je genieten van heel wat eet- en drankstanden en een uitgebreid aanbod van lokale specialiteiten.

Visit Kortrijk werkte aan een heus zomermagazine waarin alle interessante zomertips verzameld zijn. Je kan het magazine onder meer ophalen aan het infopunt van Visit Kortrijk aan het Begijnhof.

The post Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »