Julian Assange komt als vrij man aan in Australië: emotioneel weerzien met familie

WikiLeaks-oprichter Julian Assange (52) is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Het werd een emotioneel weerzien met zijn familie.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm”

Op 29 en 30 juni vind het opentuinweekend opnieuw plaats. Een van de 32 West-Vlaamse tuinen dat zijn deuren openzet voor het grote publiek is Garden of Art in Desselgem.
The post Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »