Automobilist (21) uit Oostende krijgt celstraf nadat hij voetganger vuistslag geeft: “Pas toen zoontje wilde filmen, vertrok hij”

Een 21-jarige Oostendenaar verloor vorige zomer zijn zelfbeheersing tijdens een autorit en deelde daarbij een vuistslag uit. Daarvoor krijgt hij nu vier maanden cel.

Enkele agenten van de lokale politie van Bredene repten zich op 26 juli 2023 naar de Kerkstraat na een melding van verkeersagressie. Enkele minuten eerder had een papa een vuistslag in het gezicht gekregen van een autobestuurder. De agressor was vlak daarvoor aan hoge snelheid de straat ingereden op het moment dat het zoontje van het slachtoffer de straat wilde oversteken vanop een speelpleintje, tot bij zijn papa.

Omdat de 21-jarige man met zijn Toyota aan hoge snelheid de straat inreed en ook aan hoge snelheid een bocht nam, maande de papa hem met een handgebaar aan om zijn snelheid aan te passen. Dat viel niet in goede aarde bij de bestuurder. Het kwam tot een woordenwisseling, waarna L.B. een vuistslag in het gezicht van het slachtoffer gaf.

Pas toen het zoontje van de slachtoffer dreigde alles te filmen, besloot L.B. opnieuw aan hoge snelheid met zijn wagen te vertrekken. Ook een fietsster verklaarde dat ze door diezelfde wagen bijna omver gereden was.

Uitspraak

De politie kreeg L.B., na meerdere keren proberen, toch te pakken voor een verhoor waarna de man verklaarde zélf eerst slachtoffer geweest te zijn van geweld. De 21-jarige Oostendenaar zou op het speelplein gezeten hebben en voelde zich bedreigd door het slachtoffer. Om zich te verdedigen, na zogenaamd duw- en trekwerk, besloot de twintiger het slachtoffer een vuistslag te geven als verdediging.

De rechtbank acht het verhaal van L.B. weinig waarschijnlijk. L.B. werd bij verstek uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro.

(CCA)

The post Automobilist (21) uit Oostende krijgt celstraf nadat hij voetganger vuistslag geeft: “Pas toen zoontje wilde filmen, vertrok hij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »