Sociale partners akkoord over aanpak en re-integratie langdurig zieken

De vakbonden en werkgevers in de Nationale Arbeidsraad (NAR) zijn het eens geworden over een serie aanbevelingen voor de terugkeer naar de arbeidsmarkt van langdurig zieken. Ze zijn het erover eens dat dit proces geen heksenjacht mag worden. 

Meer krantenkoppen in België

Protesten in Kenia draaien uit op chaos, geweld en plunderingen

Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse ngo’s vielen minstens vijf doden – andere bronnen maken gewag van acht doden – en een dertigtal anderen raakten gewond nadat de politie manifestanten onder vuur nam. Er zou zowel met rubberen kogels als met scherp zijn geschoten. De voorbije 24

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor moet meer blauw op straat opleveren in Wingene: “We kunnen doeltreffender ingrijpen”

Het nieuwe politiekantoor Hille in Wingene zal bemand worden in twee fases: de wijkdienst staat gepland voor september, de interventiedienst voor het einde van het jaar. De bouw liet wat vertraging op door het kwakkelweer, maar vanaf nu hoopt de aannemer volgens schema te kunnen werken. “Als iedereen zijn plaats gevonden heeft, zal het politiekantoor Hille zo’n 35 manschappen tellen”,

Lees meer »

Oude zakenrelatie over verdachte van Tenerife-moord: “Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »