Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”

“We zijn op bedevaart vertrokken naar Dadizele, om te bidden voor goed weer. Ik denk dat onze verschillende stops onderweg hun effect niet hebben gemist!” De gelovige twist van de ploeg werd in het muzikale paradijs gehoord, want het regenweer van de afgelopen dagen heeft plaats gemaakt voor een stralende zon.

Concept blijft hetzelfde

“We hebben aan het concept van Grensrock niet echt veel gesleuteld”, lachte voorzitter Tim Lefever. “We hebben iets meer schaduw voorzien in de VIP zone en op het volledige terrein is nu ook Karmeliet te krijgen. Daarnaast kunnen bezoekers nu ook halve liters bestellen en is er meer plaats voorzien om fietsen te stallen. Dus weinig spectaculaire aanpassingen.”

“De essentie is en blijft nog steeds de muziek, en ik denk dat we ook dit jaar recht op het doel hebben geschoten. Op vrijdag kunnen liefhebbers genieten van kleppers zoals Zornik en Ozark Henry. Op zaterdag is het dan weer de beurt aan Black Box Revelation. Ook lokaal talent krijgt op Grensrock een platform, waarbij we meteen denken aan ZLDR. De groep rond enkele kerels uit de Barakken, die rauwe rap maken.”

Sociale hoek

Grensrock, dat is meer dan alleen maar muziek in het park. “Bekijk het gerust als een festival met een sociale hoek. Toen we zelf jonger waren, bij hoeveel van onze vrienden hoorden we niet dat ze niet naar een festival konden gaan wegens de kostprijs? Het is een thema dat mogelijks nog actueler is geworden. Grensrock is nog altijd gratis en dat zal het blijven.”

“Toegankelijk voor iedereen, met degelijke muziek voor iedereen. Het is een motor die draaiende wordt gehouden door de eindeloze inzet van de vrijwilligers. Zo zullen er dit weekend meer dan 360 op het veld rondlopen, mensen die vaak zelfs speciaal hiervoor verlof hebben genomen. Daarnaast zou het ook onmogelijk zijn zonder onze sponsors, een kleine 200 dit jaar. Vooral lokaal kunnen we op de steun van de ondernemers blijven rekenen en dat maakt echt wel het verschil.”

The post Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »