Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten. 

Meer krantenkoppen in België

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »