Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.

Het gemeentebestuur kondigde in oktober 2022 de verkoop aan van het oude gemeentehuis, de oude pastorie en de woningen op Beselareplaats 1 en Wervikstraat 2 in Beselare aan. De bedoeling is om het dorpscentrum een nieuw gezicht te geven en zo op te waarderen. Er wordt daarbij wel rekening gehouden met de erfgoedstatus van het gemeentehuis en de pastoriewoning. Initiatiefnemers kunnen bijkomende woningen en appartementen realiseren voor de vrije markt. In het achterliggende gebied is er ruimte voor collectieve tuinen, garages, parkeerplaatsen, fietsenstallingen en soortgelijke voorzieningen.

550.000 euro

Ondertussen is de verkoopsprocedure doorlopen. De gemeenteraad keurde de verkoop goed aan Houthandel Demuynck-Maes en Despierre Bouw & Ontwikkeling voor een totaalbedrag van 550.000 euro. “We zijn blij dat er uiteindelijk een voorstel gekomen is waarvan we voelen dat de wensen van de Beselarenaars ingevuld worden”, aldus burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980). “Er is respect voor de eigenheid van de dorpskern, zodat het een harmonisch geheel zal vormen met de omgeving en het authentieke karakter behouden blijft. Het gaat over een totale oppervlakte van 1.681 vierkante meter.” (NVZ)

The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Joppe De Roeck uit De Haan genoot van zon, zee én strand, én vertrekt naar huis met foto bij Marie Verhulst van ‘Samson & Marie’

De vijftienjarige Joppe De Roeck uit De Haan beleefde een mooie dag op het strand van De Haan. Joppe vertoefde daar in leuk vrouwelijk gezelschap. De namiddag sloten ze plots af met een foto bij Marie Verhulst, bekend van ‘Samson & Marie’, maar ook van de Play4-reeks ‘De Verhulstjes’.
The post Joppe De Roeck uit De Haan genoot van

Lees meer »