“Succesvolle formule voortzetten”: 58ste Sint-Pieterfestival in Kuurne wordt een feest voor iedereen

Het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter maakt zich op voor een weekend vol feest. Woensdag 26 juni worden de feestelijkheden op gang getrokken met het eerste deel van de 14de Sint-Pieterskoersen voor nieuwelingen U17. Vanaf vrijdag 28 juni worden de feestelijkheden in Kuurne voortgezet en wordt ook op zoek gegaan naar een nieuw Poorterspaar. Wie dat wordt weten we zaterdagavond nadat zowel op vrijdag als zaterdag de kandidaten onderworpen werden aan diverse proeven.

Wie komend weekend de Sint-Pietersparochie bezoekt, zal zich zeker niet vervelen. Reeds voor de 58ste keer wordt daar de vakantie ingezet met het Sint-Pietersfestival dat ook nu een uitgebreid en gevarieerd programma weet aan te bieden dat zowel jeugd, gezinnen als senioren zal aanspreken. “Dit jaar bouwt het feestcomité verder op de succesvolle formule van vorig jaar”, vertelt David Claeys van het Sint-Pieterscomité.

Poorterspaar

“Van woensdag 26 juni tot en met maandag 1 juli staat er weer veel te beleven op Sint-Pieter. Traditioneel wordt op woensdag het startschot gegeven met een wielerwedstrijd voor nieuwelingen U17, maar vanaf vrijdag barst het feest dan helemaal los. Openen doen we dan met een spectaculaire kinderdisco onder leiding van Raf Violi.”

“Daarna kunnen de oudere bezoekers genieten van een breed aanbod van foodtrucks en verfrissende drankjes, terwijl dj Hercules en dj Steve M zorgen voor de muzikale omlijsting. Tevens vindt op vrijdag ook de eerste ronde van de verkiezing van Poorter en Poorteres plaats en voor de liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers is er de populaire avondrit voor motoren en bromfietsen.”

Sport en Talent

Zaterdag start met de klassieke Peddelroute en de vinkenzetting. Sportievelingen kunnen zich dan weer in de namiddag uitleven tijdens het kubb-toernooi en de Ezel-happening Walk & Run, gevolgd om 18 uur door de voorstelling van de kandidaten voor Poorter en Poorteres door het verkiezingscomité.

De avond gaat dan vervolgens verder met jong aanstormend talent in Kuurne’s Got Talent, waarin negen deelnemers strijden om roem en eer, gevolgd door de wervelende show van The New Sint-Pietersselection afwisselend met proeven voor de verkiezing van Poorter en Poorteres. Rond middernacht weten we dan wie het nieuwe Poorterspaar van de Sint-Pietersparochie is geworden.

Eierwerpen

“Ook nu zal het Sint-Pietersfestival opnieuw gebruik maken van het groot grasveld voor de Sint-Pieterskerk”, gaat voorzitter Ilse Houtrique verder.

“De tent zal ook deze editie evenwijdig staan met de Brugsesteenweg. Na de vele positieve reacties van medewerkers en vooral van onze bezoekers besloten we hierop verder te bouwen. Een klassieker binnen ons festival is op zondag het Kuurns kampioenschap eierwerpen, een onderdeel dat altijd garant staat voor sensatie.”

Familiefun

Wie kennis wil maken met het kersverse Poorterspaar kan dit doen op zondagmorgen rond 11.30 uur tijdens de sleuteltjesworp, gevolgd door het Sint-Pietersaperitief. ‘s Avonds wordt er ook opnieuw gekoerst op Sint-Pieters door de U17 nieuwelingen.

The post “Succesvolle formule voortzetten”: 58ste Sint-Pieterfestival in Kuurne wordt een feest voor iedereen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »