Daniele (78) overleefde dodelijke brand in Luiks flatgebouw niet: “Ze omschreef zichzelf als een jong meisje in een oud karkas”

Bij de brand in een Luiks appartementsgebouw vielen maandag twee dodelijk slachtoffers. Eén slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis, de 78-jarige Daniele Vanpareren kwam maandag al ter plaatse om het leven. “Ze omschreef zichzelf als ‘een jong meisje in een oud karkas”, getuigt haar zoon bij ‘La Dernière Heure’.

 

Meer krantenkoppen in België

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »