Britse post verontschuldigt zich voor vertraging in bedeling door “meeuwen die naar postbodes duiken”

Liskeard, een plaatsje in het Engelse graafschap Cornwall, moet de laatste tijd langer wachten op de postbedeling dan anders. De Britse Royal Mail heeft zich daarvoor verontschuldigd in een brief. De reden van de vertraging: meeuwen die hun jongen op agressieve wijze beschermen en de postbodes aanvallen. 

Meer krantenkoppen in België

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »