Groot protest in Nairobi: Minstens 13 doden nadat Keniaanse politie hard optreedt tegen manifestanten

Minstens dertien mensen zijn dinsdag in Kenia gedood bij de antiregeringsbetogingen die in chaos zijn uitgemond. Dat heeft de voorzitter van de grootste beroepsvereniging van artsen van het land woensdag gezegd. Volgens hem gaat het om een voorlopige balans.

 

Meer krantenkoppen in België

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »