Bruggeling Tim Beuckels wordt de nieuwe directeur van Cactus Muziekcentrum

Vanaf 1 november 2024 wordt Bruggeling Tim Beuckels (42) de nieuwe directeur van Cactus Muziekcentrum. Hij volgt boegbeeld Patrick Keersebilck op, die na 38 jaar afscheid neemt als drijvende kracht van Cactus.

Tim Beuckels is al twee decennia actief in de muziekindustrie. Hij richtte in 2011 het label Unday Records op onder de vleugels van het Gentse independent label N.E.W.S. Records en tekende er artiesten als Tamino, Trixie Whitley, Millionaire, Intergalactic Lovers en Het Zesde Metaal. Hij verlaat Unday om zich vanaf dit najaar volledig te richten op zijn nieuwe rol bij Cactus.

Logische stap

Voor Tim Beuckels voelt dit echt aan als een logische stap: “Cactus is als een tweede thuis voor mij, ik ben er kind aan huis sinds mijn tienerjaren en de laatste jaren ben ik me meer en meer gaan engageren. Het is een grote eer om een monument als Patrick op te volgen, hij draagt ‘zijn’ Cactus over op een waar hoogtepunt.”

“Het nieuwe gebouw bruist van het leven, Cactus heeft weer een geweldig eigen Cactus Café én het festival staat voor een historische topeditie. Ik voel me klaar voor deze grote nieuwe uitdaging, ik kijk ernaar uit om samen met dit sterke en enthousiaste team Cactus de toekomst in te loodsen.”

Uitgebreide selectieprocedure

Cactus werkte een uitgebreide selectieprocedure uit om haar nieuwe directeur te kiezen. Voorzitter Filip Desmit vertelt: “Bij het zoeken naar een opvolger voor Patrick zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Er dienden zich een aantal sterke kandidaten aan om ons muziekcentrum in de toekomst te leiden. “

“Uit de uitgebreide selectieprocedure, inclusief een extern assessment, kwam Tim als de beste kandidaat naar voor. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat hij de geschikte persoon is om Patrick op te volgen en samen met het team, de vrijwilligers en het bestuur verder te bouwen aan het verhaal van Cactus.”

Afscheid

Patrick Keersebilck begon zijn carrière bij Cactus in 1987 en werd directeur in 2001. Hij zette Brugge definitief mee op de kaart als concertstad. Tijdens zijn carrière programmeerde hij een paar duizend concerten en bouwde hij Cactusfestival uit tot een event met een internationale uitstraling. Patrcik Keersebilck is ook de man achter de ter ziele gegane stadsfestivals Klinkers / MOODS! en Benenwerk.

Het was onder zijn impuls dat Cactus recent haar eigen nieuwe muziekcentrum bouwde aan de Bargeweg. Als voorzitter van Clubcircuit vzw, het overlegorgaan van de twaalf belangrijkste muziekclubs in Vlaanderen en als één van de oprichters van FMiV, de festivalfederatie die meer dan 200 festivals groepeert, gaf hij mee vorm aan de professionalisering van de pop- en rocksector in Vlaanderen.

Community

Patrick Keersebilck kijkt met veel voldoening terug op zijn carrière bij Cactus: “Gelukkig kon ik altijd rekenen op de inzet van ons kleine, maar zeer geëngageerde professioneel team, mensen voor wie Cactus veel meer is dan enkel een werkplek. Samen met ons even gemotiveerde vrijwilligersteam en met het bestuur maakten zij Cactus tot wat het vandaag is: een echte én hechte community met veel ambitie om er hier in Brugge iets van te maken. Met Tim aan het roer gaat de organisatie ongetwijfeld een mooie én boeiende toekomst tegemoet.”

The post Bruggeling Tim Beuckels wordt de nieuwe directeur van Cactus Muziekcentrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »