Meer dan 2.000 kinderen sluiten schooljaar af met Pardoes Kindertheaterfestival in Ledegem

Meer dan 2.000 kinderen uit Ledegem werden woensdagvoormiddag ondergedompeld in de wereld van spel en cultuur. Het Pardoes Kindertheaterfestival luidt zo het einde van het schooljaar op een speelse manier in.

Spel, muziek, theater en heel wat meer. Dat is wat er woensdag op het programma stond voor de leerlingen uit het basisonderwijs van Ledegem en Moorslede. Naar jaarlijkse gewoonte trekken ze op pad, om zo hun schooljaar op een luchtig maar educatieve manier af te sluiten.

“Het begon in een ver verleden met een poppentheater maar het groeide uit tot een complete belevenis”, klinkt het bij de scholengroep. Zij stonden in de voor de organisatie van het geheel en konden dan ook tevreden terugblikken.

“Ondertussen is het een moment geworden waar heel wat kinderen naar uitkijken. De poppen van weleer hebben plaats gemaakt voor volledige shows. Van clown Arjoentje tot Marcske van FC De Kampioenen. Ze passeren allemaal de revue. De kinderen gaan hiervoor van locatie naar locatie, allen binnen de gemeentegrenzen van Moorslede en Ledegem. Voor de allerkleinsten hebben we bussen die heen en weer rijden. De wat oudere leerlingen gaan ofwel te voet of met de fiets naar hun volgende bestemming. Het is best wel een indrukwekkende groep, want vandaag zijn maar liefst 2.250 leerling op stap.”

Begrip

Het Pardoes Kindertheaterfestival is al vele jaren een waar begrip in de gemeentes. “Hoe lang al? Ik kan daar geen precieze datum op kleven. Maar als het een richtlijn kan zijn: toen ik nog in de lagere school zat, ging ik er ook al naartoe!”

Voor Ledegems schepen Emiel Debusseré (CD&V – VD) is het dan ook jaarlijks een terugblik op zijn eigen kinderjaren. “Het is overigens een concept waar we als gemeente graag onze schouders mee onder zetten. De scholengemeenschap staat in voor de organisatie, wij leveren de logistieke steun waar we kunnen.”

The post Meer dan 2.000 kinderen sluiten schooljaar af met Pardoes Kindertheaterfestival in Ledegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Vanavond de derde match van de Rode Duivels op het EK. En ze weten wat hen te doen staat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carl Devos over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

“Ik ben altijd een volksmens gebleven”: Borsbeekse huisarts Staf Van Mechelen (80) hangt na 54 jaar stethoscoop aan de haak

“Wat ik eerst ga doen? De blaffeturen afschuren. Dat moest ik vijf jaar geleden al gedaan hebben.” Staf Van Mechelen, al 54 jaar huisarts in Borsbeek, ontvangt vandaag zijn laatste patiënten. Vanaf vrijdag gaat de 80-jarige dokter met pensioen. “Het is goed geweest.” Deze week is er op zijn kabinet een stevig potje gehuild. Niet door hemzelf, maar door zijn

Lees meer »

Voetbalploegen G-Black Devils United uit Jabbeke nemen afscheid van hun oprichter Kurt: “Een man met een gouden hart”

Kurt Myny, medeoprichter van de G-voetbalploegen Black Devils United uit Jabbeke is onverwachts overleden. Kurt, afkomstig uit Diksmuide zette zich jarenlang in voor de voetbalploegen. “Hij deed werkelijk alles voor onze gasten: training geven, urenlang rondrijden om hen op te pikken en terug te brengen. Kurt was een man met een gouden hart. Helaas is hij veel te vroeg van

Lees meer »

Hoe komt het dat de EK-shirts van de Rode Duivels telkens zo doorweekt zijn? Adidas relativeert, experte heeft bedenkingen

Intussen ging het half Europa rond: de bordeauxrode shirts van de Rode Duivels op het EK tegen Slovakije en Roemenië oogden wel héél kletsnat. Of er iets mis is met de zweetafvoer van de shirts? Shirtsponsor Adidas relativeert: “We luisteren continu naar feedback, maar de spelers voelen er zich goed in.” Al heeft een experte in textieltechnologie bedenkingen.

Lees meer »