Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek

Gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) uit Ter Hand (Geluwe) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer zijn. “Els liet dat al ruime tijd geleden weten”, reageert lijsttrekker Bercy Slegers. “Ze blijft onze partij trouw en hielp zelfs mee kandidaten zoeken voor onze lijst.”

Els Scheirlynck (45) uit de Magerheidsstraat is getrouwd met Dieter Bonte en moeder van twee kinderen Laure en Andres. Ze geeft Informatica in het Technisch Instituut Immaculata in Ieper. Tijdens de vorige legislatuur was ze OCMW-raadslid. In 2015 werd Els voor CD&V fractieleider in de OCMW-raad. Ze volgde gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Lien Vandamme op. Sedert begin 2019 is ze gemeenteraadslid

Na de bestuurswissel twee jaar geleden, werd ze de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter nadat Marc Kino ontslag nam.

Twee nieuwkomers bij CD&V

Meerderheidspartij CD&V is klaar met haar lijst. Twee opvallende nieuwkomers uit Geluwe zijn Romina Deschamps en Luigi Bossut. Romina baat krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat uit. Ze nam de zaak over van Tom Vanlaeke en Marlien Vergote. Van een carrièreswitch gesproken: Romina Deschamps werkte veertien jaar als verpleegkundige in het woonzorgcentrum Ter Beke in Geluwe.

Luigi Bossut behoort tot de boegbeelden van vriendengroep De Superheroes die tot vorig jaar tijdens de Gapersfeesten de Nacht van de Superheroes organiseerden. Hij is actief bij voetbalclub KSK Geluwe en behoort tot de organisatoren van ‘Ontdek Geluwe, Geluwe ontdekt’, het gezellig driedaags dorpsfestival in september.

(EDB)

The post Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »