Brand woontoren Luik eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat is woensdag vernomen van de Luikse politie. Twee mensen liggen nog op intensieve zorg. 

Meer krantenkoppen in België

Holland & Barrett heropent zeven jaar later de deuren in Roeselare

Holland & Barrett, specialist in natuurlijke gezondheid en verzorging, maakt een opvallende comeback in de Ooststraat in Roeselare. De winkel opent morgen de deuren op de plaats waar tot voor kort Flying Tiger gevestigd was. “De interesse in natuurlijke gezondheid is de voorbije jaren erg gegroeid.”
The post Holland & Barrett heropent zeven jaar later de deuren in Roeselare

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Bloemenzaak uit Wolvertem mag basiliek van Koekelberg versieren voor pausbezoek: “Hij wilde per se onze bloemen”

Een familiebedrijf uit Wolvertem, een deelgemeente van Meise, mag voor de bloemen zorgen in de basiliek van Koekelberg tijdens het pausbezoek. De paus trekt naar de basiliek op zaterdag 28 september, zijn 2e volle dag in ons land. "De paus heeft speciaal naar onze bloemen gevraagd, omdat hij ze mooi vindt. Hoe grootser, hoe beter: dat was de enige boodschap",

Lees meer »

RTBF biedt excuses aan na klachten over transfobie in tv-programma

De Franstalige openbare omroep heeft woensdag excuses aangeboden over een passage in het programma ‘Grand cactus’, dat vorige donderdag werd uitgezonden. Mediaregulator CSA ontving een groot aantal klachten over het “transfobe karakter” en “de stigmatiserende woorden” van de bewuste passage, liet het orgaan maandag weten. Twee dagen later laat de RTBF weten dat de omroep “zijn oprechte spijt” betuigt “aan

Lees meer »

Rechtbank laat man die zus vermoordde na tien jaar cel voorwaardelijk vrij: “Hij is volledig afgekickt en is niet meer de man van toen”

Bjorn V. (39), die tien jaar geleden zijn zus in Booischot om het leven bracht met meer dan veertig messteken en daarvoor veroordeeld werd tot twintig jaar gevangenisstraf, is voorwaardelijk vrij. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist. “Bjorn is een andere man geworden en is al een hele poos volledig clean”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Leerlingen staan stil bij verhaal WO I-burgerslachtoffer Adrienne Hof (12): “Wie zijn geschiedenis niet kent, is soms in staat om die te herhalen”

Het Sint-Bernardusinstituut in Knokke-Heist maakt de leerlingen er attent op dat ruziemaken en onverdraagzaamheid een grote impact kan hebben. Het kan zelfs tot een oorlog leiden. In dat kader stonden de jongeren in Ieper stil bij de herdenkingssleutel van Adrienne Hof, die 12 was toen ze om het leven kwam bij een artillerieaanval. “Het is belangrijk dat iedereen deze verhalen

Lees meer »

Pensioendienst brengt eerste podcast uit

De Pensioendienst heeft een eerst podcast uitgebracht: Pensioenpraatjes. De bedoeling is om de burger te informeren over de wettelijke pensioenen in België. “De podcast geeft eenvoudige en toegankelijke uitleg bij een complexe, maar belangrijke materie die alle burgers aanbelangt”, klinkt het in een persbericht.

Lees meer »

Veel neerslag verwacht: KMI kondigt code geel af, nummer 1722 geactiveerd voor risico op wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege de weersvoorspellingen en om overlast van de hulpdiensten te vermijden. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Lees meer »

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »