Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.

In de nacht van 3 februari 2024 kon R.V. in Harelbeke gecontroleerd worden. In de buurt van een nachtwinkel stond hij verkeerd geparkeerd. Hij bleek flink boven zijn theewater en kocht nog een fles Safari. “Voor mijn passagierster”, preciseerde hij aan de politierechter. “Ik probeer altijd om anderen te helpen.”

Veel extra drank leek ook de passagierster echter niet meer nodig te hebben. Ze lag half ontbloot voorover gebogen op de passagiersstoel. Een ademtest bij R.V. toonde 2,46 promille aan. En dat amper een jaar na een veroordeling. Toen had hij ook meer dan 2 promille alcohol in het bloed.

Drie maand rijverbod

“Je vraagt me hier rekening te houden met je inkomen als vrachtwagenchauffeur”, startte de politierechter zijn bolwassing. “Je was op 3 februari toch ook al vrachtwagenchauffeur? En wist toen toch ook al dat het je enige inkomen was? En wie houdt rekening met de veiligheid van anderen?”

Waarna de hakbijl viel: een boete van 2.400 euro en 3 maanden rijverbod. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij eerst opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. Bovendien mag hij een jaar lang enkel rijden in een voertuig dat is uitgerust met een alcoholslot.

(LSi)

The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Storm Aitor raast over West-Europa: wat mogen wij verwachten?

Het begin van de astronomische herfst doet haar naam alle eer aan. Dankzij een in kracht toenemende straalstroom is de eerste storm van het jaar een feit. De Spaanse weerdienst gaf hem de naam Aitor. In verschillende Europese landen – waaronder Frankrijk, Spanje en Duitsland – zijn daarom weeralarmen afgekondigd voor wind en regen. Maar wat mogen wij verwachten op

Lees meer »

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Het blijft wachten op installatie trajectcontrole

Op de gemeenteraad vroeg Bert Verhaeghe (Team 2030) of er eigenlijk nog wel concrete plannen zijn voor het invoeren van de trajectcontrole. “Dit is in volle dossieropbouw”, vertelde schepen van Mobiliteit Tom Durnez (CD&V) in de aanloop naar de gemeenteraad. “Er moeten echter zoveel dingen afgestemd worden op elkaar. Zoals tussenkomst van de politie voor controle van de nummerplaten en

Lees meer »

Dierenasiel en technische dienst ontruimd nadat fosforgranaat begint te roken

Op een berg aarde langs de spoorweg in Ieper begon vrijdagochtend rond 10 uur een fosforgranaat uit de Eerste Wereldoorlog te roken. De hulpdiensten evacueren daarop het dierenasiel en de technische dienst, maar na een uurtje was alles veilig en mocht iedereen opnieuw aan de slag.
The post Dierenasiel en technische dienst ontruimd nadat fosforgranaat begint te roken appeared

Lees meer »

“Plots zag ik hem rijden”: handbiker Hordies wint nét voor finish WK-goud na straffe remonte en sluit carrière zo in schoonheid af

Wat een manier om een erg straffe carrière af te sluiten. Handbiker Maxime Hordies (28) heeft op het WK wielrennen goud veroverd in de wegrit (H1). Lange tijd leek zilver het hoogst haalbare, maar met een geweldige remonte én manoeuvre net voor de streep ging hij de Italiaan Fabrizio Cornegliani nog voorbij. Het is Hordies’ tweede medaille in Zürich na

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Netanyahu: aanval op “massamoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”, terwijl Iran in een brief oproept tot een spoedvergadering van

Lees meer »

Interesse in een fiets van Wout Van Aert uit zijn ‘gouden’ Tour de France in 2022? Bieden kan tot maandagavond, huidige bod 9.500 euro

Wout Van Aert reed in 2022 een prachtige Tour de France. Hij reed enkele dagen in het geel en won uiteindelijk de groene trui. De fiets waarmee hij die prestaties leverde, wordt nu te koop aangeboden via Catawiki. De opbrengst gaat naar Bremmen, een organisatie dat kampen organiseert voor kinderen en volwassenen rond veerkracht en zelfredzaamheid.

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens De Moor “niet normaal of houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Onze reporter proeft sfeer tijdens pausmis: “Dit waren geen mensen die hoogstens een voet in de kerk zetten als nonkel Jos overleden is”

De paus in een groot stadion: het was een stunt die vooraf met enkele vraagtekens kwam. Werkt dat wel, een man op een handgemaakte stoel, gedurende anderhalf uur? Onze reporter ging de sfeer proeven: “Geen confettikanonnen, wel wierook. Priesters die op de foto gingen als sterren. En een opvallende Delphine. Het pausbezoek eindigde op een hoge noot.”

Lees meer »