EuroMillions-jackpot van ruim 213 miljoen euro gaat naar winnaar uit Portugal

Een EuroMillions-deelnemer uit Portugal gaat aan de haal met maar liefst 213.887.390 euro na de trekking van gisteren. De jackpot is dus gevallen. Dat betekent dat er vrijdag weer gespeeld wordt voor minstens 17 miljoen euro. 

Meer krantenkoppen in België

Sterrenchef Stéphane (64) en echtgenote Ellen (49) starten binnenkort een nieuw culinair avontuur in De Panne: “Het zal subtiel tafelen worden”

Na het afscheid van Le Fox, dat sterrenchef Stéphane Buyens (64) eind september na 55 jaar sluit, start hij een nieuw, kleinschaliger project samen met zijn echtgenote Ellen Dulst (49). Het nieuwe restaurant komt in een recent aangekocht villaatje buiten het centrum van De Panne. “Het zal subtiel tafelen worden”, aldus Stéphane.
The post Sterrenchef Stéphane (64) en echtgenote

Lees meer »

Tweede editie Stresstival in Roeselare: “Jouw welzijn staat centraal”

Begin oktober vindt de tweede jaargang van het Stresstival plaats. Vier dagen lang kunnen jong en oud deelnemen aan workshops, lezingen, voorstellingen, gesprekken en live podcasts rond stress en omgaan met moeilijke momenten.
The post Tweede editie Stresstival in Roeselare: “Jouw welzijn staat centraal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertiger in cel omdat hij buren blijft vragen naar geld: “Ik beloof het, ik zal geen drugs meer gebruiken”

De politie-interventies in een appartementsgebouw in de Kortrijkstraat in Menen stapelden zich op omdat een 47-jarige drugsverslaafde bewoner zijn buren maar bleef lastig vallen. Uiteindelijk belandde hij in de cel en riskeerde hij achttien maanden cel voor belaging. “Door flakka was ik vel over been, bijna niet meer in staat te wandelen”, klonk het zelfbewust.
The post Veertiger in

Lees meer »

Leerkrachten stelen de show met Teachers on Stage

Acht jaar na de vorige editie pakken de leerkrachten van het Sint-Jozefscollege weer uit met het unieke evenement Teachers on Stage. Dat gebeurt op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober in het cultuurcentrum de Brouckere. De muzikale leiding is in handen van Wim De Pauw (62) uit de Donaustraat.
The post Leerkrachten stelen de show met Teachers on Stage

Lees meer »

Zal Vlaams Belang op 13 oktober het cordon op eigen kracht breken?

Deze week raakte bekend dat de N-VA en Vooruit bij de onderhandelingen voor een Vlaamse regering hun heil zoeken in een kleiner parlement, een keuze die kleinere partijen minder kansen zou geven. Ook in het verleden heeft de wetgever wel eens aan de kieswetten gesleuteld met de bedoeling de (wild)groei van kleine partijen af te remmen door de grote partijen

Lees meer »

Het gemeenterapport van Avelgem: Mooie realisaties met Huis aan de Schelde en containerpark

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Avelgem: Mooie realisaties met

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor orkaan Helene

De inwoners van de Amerikaanse staat Florida zetten zich schrap voor de komst van orkaan Helene. Verwacht wordt dat de storm donderdag aan land zal gaan als een orkaan van categorie 3. Het Amerikaanse orkaancentrum waarschuwt voor levensgevaarlijke stormvloeden aan de westkust van Florida en in de regio Big Bend in het noorden van de staat.

Lees meer »

Duurdere dienstencheques, geen godsdienstvakken meer en geschrapte jobbonus: zo wil de Vlaamse regering haar plannen financieren

Er komt een wegenvignet, afzonderlijke godsdienstvakken verdwijnen in het gemeenschapsonderwijs en de prijs van de dienstencheques gaat omhoog. Dat heeft kersvers Vlaams minister van Begroting en Financiën Ben Weyts (N-VA) gezegd in een persconferentie over het zogeheten centenboekje, de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. "Maar in de eerste plaats besparen we bij onszelf, bij de overheid", klinkt het.

Lees meer »

16-jarige uit Diest in gesloten instelling geplaatst na vechtpartij aan school in Herk-de-Stad, tweede dader onder strikte voorwaarden vrij

Er zijn twee verdachten opgepakt voor de zware vechtpartij van maandag aan een school in Herk-de-Stad. Een 15-jarige jongen en zijn 14-jarige vriendin kregen er rake klappen. Het incident is ook gefilmd en de beelden circuleren op sociale media. Een van de daders is een 16-jarige uit Diest. Hij werd dinsdag door een Brusselse jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

Lees meer »

Kinderen bouwen zelf kermis

Voor de kinderen van het derde leerjaar van basisschool De Wassenaard is de kermis in het dorp een gebeurtenis die ze niet snel kunnen vergeten. Ze brengen immers niet enkel een bezoek aan de kermis, maar organiseren zelf een groot kermisfeest.
The post Kinderen bouwen zelf kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Feniks wint het tweede duel in ‘The Masked Singer’ van De Mike

In de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ maken zes nieuwe mysterieuze figuren hun opwachting. Dit keer proberen Erik Van Looy, Frances Lefebure, Véronique De Kock en een gastspeurder de geheime identiteiten te ontrafelen. Vorige week moesten we al afscheid nemen van Mister Withlove, maar welk masker valt vanavond af? Volg het in onze liveblog.

Lees meer »

Vrouw (59) verdacht van brandstichting in woning in Koolkerke

Dinsdagavond rond 19 uur brak er brand uit in een woning in Koolkerke. De bewoners, een 59-jarige vrouw en twee mannen van 38 en 30 jaar, werden opgepakt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
The post Vrouw (59) verdacht van brandstichting in woning in Koolkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Andréa en Roger vieren hun diamanten jubileum

Ter gelegenheid van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Roger Amez en Andréa Callens door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Wielsbeke op 4 september 1964. Roger werd geboren in Waregem op 1 juli 1942. Hij houdt van voetbal, jumping en het verenigingsleven. Hij was leider bij Chiro en hoofdleider bij KAJ, en is
The post Andréa en

Lees meer »

Hoe stil zijn de ‘stiltewagons’ van de NMBS echt? “Met vriendinnen zou ik hier nooit komen zitten”

Pendelen kan voortaan in gewijde stilte: tussen de belangrijkste steden bollen steeds meer IC-treinen met een zogenaamde stiltewagon. In zo’n coupé is fluisteren zilver, zwijgen goud en staat je gsm op ‘mute’. We namen de trein van 15.24 uur van Gent naar Leuven, klaar voor stiltegesprekken waar ze in een slotklooster nog wat van kunnen leren. Enfin, dat was toch

Lees meer »

Meer dan 2.000 fans vuren daags voor beladen derby Antwerp-spelers aan

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot treffen elkaar zondag. De ‘Ratten’ kunnen maar beter winnen, want hun harde kern dreigt met een veldbestorming als het fout loopt. Rond de middag was er op de Bosuil alvast een aanmoedigingsmoment. Zo’n 2.000 Antwerp-fans vuurden de spelers aan. Ook Beerschot heeft in de namiddag nog zo’n ontmoetingsmoment met zijn fans. Volg al

Lees meer »