De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).

Nadat er in Oostende al een Groen Lint werd gelanceerd en in Brugge de Groene Gordel werd voorgesteld, heeft ook Roeselare een groene fietsroute. “De Groene Ronde verbindt diverse delen van Roeselare met de stadsrand en de omliggende gemeenten. De nieuwe route gidst fietsers langs markante plekken zoals Koers, het kasteel van Rumbeke en brouwerij Rodenbach. Buiten de stadskern fiets je langs nieuwe parken en jonge bossen zoals het Krommebeekbos”, aldus de Roeselaarse schepen van toerisme Matthijs Samyn. De stad Roeselare zette de voorbije maanden erg in op nieuwe fietsroute. Zo werd onder andere de fietsroute Gebeten door Roeselare gelanceerd. “Fietstoerisme is een van de makkelijkste manieren om een stad of streek te ontdekken. Met deze Groene Ronde voegen we trots een topproduct toe aan ons toeristisch aanbod.”

Vier startplaatsen

De Groene Gronde is 45 kilometer lang. Het bewegwijzerde traject kan opgesplitst worden in twee lussen. De fietstocht starten kan op vier verschillende startplaatsen: het Heilig-Kruisplein in Beveren, Koers in Roeselare, het centrum van Gits en het Vierkavenbos in Moorslede. “Onderweg kom je langs tal van verrassende plekjes. De route loopt onder andere door Gits, een extra troef voor onze gemeente”, aldus de Hoogleedse schepen voor toerisme Frederik Sap. Voor de schepen was het al de tweede route in twee dagen die hij mee mocht voorstellen. “Maandagavond hadden we nog de opening van de nieuwe wandeling in Sleihage. West-Vlaanderen is de provincie voor fietsers en wandelaars en daar zetten we graag op in.”

The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen zullen opereren

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »