Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken”

Mensen en festivalgangers vastleggen op papier, getekend door Pieter en Koen, dat is de insteek waarmee Tekenteam Tote deze zomer naar alle grote festivals gaat. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek”, klinkt het bij het duo.

Een tote is West-Vlaams voor gezicht of smoelwerk. “En dat is nu eenmaal onze core business: het tekenen van totjes of gezichten. Tekenteam TOTE bekt ook lekker en heeft een gezellig stoute bijklank, wat netjes aansluit bij de manier waarop we onze tekensessies aanpakken. We gaan graag in dialoog met onze modellen en dat kan al eens voor wat gezellige frictie zorgen. Dat leidt af en toe tot hilarische toestanden. We zitten doorgaans op muziekfestivals, maar gieten dus ook graag ons eigen rock & roll-sausje over ons ding”, opent Pieter Nolf.

Tekenteam Tote bestaat uit Pieter Nolf uit Oudenburg en Koen Deleu uit Waardamme. Pieter Nolf (47) is van opleiding regent plastische opvoeding en Engels. Hij werkt als leerkracht beeld in het VTI in Brugge en als leerkracht beeld en muziek in De Studio in Oostende. Pieter woont samen met partner Sylvie Declercq en de twee dochters Tove en Diete in Oudenburg. Koen Deleu (48) is van opleiding regent plastische opvoeding en project kunstvakken. Hij werkt als leerkracht beeld in Element in Brugge en is getrouwd met Marieke Boerjan. Hij is de papa van Suzan.

Jeugdvrienden

Koen en Pieter zijn jeugdvrienden die jarenlang samen hebben gespeeld in de Torhoutse industrial-band Pia Fraus. “We hielden na het uiteenvallen van de groep altijd contact en zagen elkaar sporadisch. Met Tote is dat contact weer versterkt”, vervolgt Pieter. Tekenteam Tote is ontstaan uit de ervaring die Pieter heeft door al 15 jaar op het Cactusfestival te tekenen. “Maar dat begon flink te slabakken wegens afnemende motivatie en interesse binnen het tekencollectief. Daarop broedde ik op een idee om het heft in eigen handen te nemen en dacht daarbij meteen aan Koen, die dat direct zag zitten. Het project werd Tekenteam Tote gedoopt en de rest is geschiedenis”, aldus Pieter. Ondertussen zijn ze met het tekenteam Tote al aan hun derde festivalzomer toe.

Waarom beide heren zo graag gaan tekenen op festivals is deels gevoed door hun passie voor potlood en papier, maar ook hun muzikale achtergrond waardoor ze elkaar hebben leren kennen. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek. Jong en oud is vertegenwoordigd, mensen zijn in een uitgelaten vakantiestemming. Er zijn petten, zonnebrillen, grime, zon, schaduw… allemaal factoren die het voor ons interessant maken. Het is ook een ideale manier om aan netwerken te doen. En last but not least zijn we beiden grote muziekliefhebbers, dus dat we na het tekenen nog ferme bandjes kunnen gaan checken is een fijne kers op ons artistieke taartje”, verduidelijkt Pieter.

Toekomst

Beide heren dromen er wel van om nog meer festivals te doen, misschien ook in het buitenland. Maar ze willen zich niet allen toeleggen op festivals, maar ook op andere evenementen. “We zouden ook graag gaan schetsen op communiefeesten of een huwelijk. Waarom naast een fotograaf eens geen tekenaars die letterlijk en figuurlijk een sfeer schetsen”, vertelt Koen al lachend. Maar ze hebben nog veel meer mogelijkheden met hun tekentalenten. Pieter heeft af en toe wel wat illustratiewerk en ontwerpt al eens een platenhoes, affiche of tattoo. Daarnaast heeft hij Studio Wigwam, een artistiek coachingatelier in Torhout. Koen maakt muurschilderingen, schilderijen, tekeningen, portretten en geeft tekenlessen en workshops.

Ondanks de passie die beide heren brengen in hun portretten zijn ze niet van plan om hun job in het onderwijs op te geven. “We amuseren ons dagelijks met ons artistiek beroep, en dan is Tote een fijne uitlaatklep en de manier om onszelf als tekenaars scherp te houden”, besluit Pieter.

Tekenteam is bereikbaar via [email protected], Facebook of Instagram.

The post Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge

Bij een zwaar verkeersongeval is dinsdagnamiddag in Brugge een 35-jarige motorrijder om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De Bruggeling kwam frontaal in botsing met een andere motorrijder.
The post 35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemiddeld verliezen elke dag tien kinderen één of beide benen in Gazastrook” – Hoofd noodhulp VN waarschuwt voor “apocalyptische oorlog” tussen Israël en Libanon

Elke dag zijn er in de Gazastrook gemiddeld tien kinderen die een of twee benen verliezen. “Dat zijn dus al 2.000 kinderen sinds het begin van de oorlog”, stelt de secretaris-generaal van het VN-agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen op een persconferentie. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Oranje mist op het EK een De Bruyne en een Lukaku

In de wedstrijd tegen Frankrijk bleek dat Oranje aanvallend tekortschiet. Op het middenveld ontbreekt een dirigent en voorin geeft aanvalsleider Memphis Depay niet thuis. “Er zijn genoeg redenen om heel rustig met twee beentjes op de grond te staan”

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

Chinese e-truckfabrikant Windrose strijkt in België neer

De Chinese bouwer van elektrische vrachtwagens Windrose vestigt zijn Europese hoofdkantoor en eerste werkplaats in Zele. Dat geldt als het voorportaal voor de bouw van een assemblagefabriek voor e-trucks in de haven van Antwerpen, goed voor potentieel 3.000 jobs, zo schrijft ‘De Tijd’ vandaag.

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »