Brusselse buurt van ambtenaren en beton wordt levendige stadswijk: “Zelfs de daken kunnen bossen worden”

Kantoren worden woningen, vergaderzalen worden crèches. De Europese wijk in Brussel wordt grondig hertekend, nu de EU er 21 grote kantoorgebouwen heeft verkocht. Het moet de wijk weer écht doen leven. “Smalle kantoorhokjes, grijze tapijten en beige plafonds. Wie zou hier nog willen werken?”

 

Meer krantenkoppen in België

Tielt neemt derde deelwagen in gebruik

Sinds kort kan je in Tielt gebruikmaken van een derde deelwagen, naast de twee bestaande Cambio-deelauto’s. De wagen van ‘claus2you’ is te vinden op het Stationsplein, op de parking in de bocht met de Stationstraat.
The post Tielt neemt derde deelwagen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inefficiënt Anderlecht blijft spartelen

Na het gelijkspel tegen Dender (1-1) en vier punten uit de laatste vijf matchen zakt Anderlecht verder weg in het klassement. De toekomstige trainer zal zijn handen vol hebben met deze ploeg. Al deed interim-trainer David Hubert wel een interessant experiment met twee spitsen.

Lees meer »

Maggie Smith (89), de actrice die aandacht schuwde: “‘Harry Potter’ is mijn pensioenfonds, maar acteren zou ik dat niet noemen”

“Een icoon? Ik? Ach, tegenwoordig noemen ze iederéén een icoon.” Zelfs met twee Oscars en vier Emmy’s in de kast bleef Maggie Smith, die op 89-jarige leeftijd overleed, steeds de nuchterheid zelve. Ze schuwde de aandacht, haatte alles wat naar glitter & glamour rook en verfoeide haar stijgende populariteit, met dank aan rollen in de ‘Harry Potter’-films en ‘Downton Abbey’.

Lees meer »

Antwerpse kunstenaars luiden kerkklokken “ongemakkelijk” lang online naar aanleiding van pausbezoek voor slachtoffers van seksueel misbruik

Geluidskunstenaar Adriaan Severins uit Lille en filmmaker Ans Mertens uit Antwerpen laten onophoudelijk kerkklokken luiden op de website bimbambom.be. Ze begonnen daar vandaag mee omdat de paus vanaf vanavond een bezoek brengt aan ons land. Zo willen ze slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk erkennen. "Het is de bedoeling om er een wat ongemakkelijk gevoel bij te krijgen", zegt

Lees meer »

Russische vlaggen wapperen in Voehledar: Russische troepen lijken Oost-Oekraïense stad volledig te hebben veroverd

Sinds de Russische invasie tweeënhalf jaar geleden is Voehledar altijd in Oekraïense handen gebleven. Maar nu lijkt het erop dat Russische troepen de strategisch gelegen mijnstad in de Donbas hebben veroverd. “De vijand is nu in het centrum van de stad”, vertelde de regionale gouverneur van Donetsk, Vadym Filashkin, dinsdag aan een lokale omroep. Op foto’s die gepubliceerd zijn op

Lees meer »

“We geloven best dat Rousseau zaterdag niet de intentie had om N-VA openlijk te schofferen, maar het is wel gebeurd”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Dodentol na overstromingen in Polen stijgt tot negen

In Polen zijn tot nu toe negen mensen omgekomen bij de verwoestende overstromingen. Dat blijkt uit een balans van de autoriteiten, nu het waterpeil van de rivieren in Polen opnieuw daalt. Nog een persoon is vermist. Eerder was er sprake van zeven doden.

Lees meer »

KIJK. Dit is de tweede afvaller in ‘The Masked Singer’: drie speurders hadden het meteen bij het rechte eind

In de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ maken zes nieuwe mysterieuze figuren hun opwachting. Dit keer proberen Erik Van Looy, Frances Lefebure, Véronique De Kock en een gastspeurder de geheime identiteiten te ontrafelen. Vorige week moesten we al afscheid nemen van Mister Withlove, maar welk masker valt vanavond af? Volg het in onze liveblog.

Lees meer »