Prijsverschil tussen woning met slecht en goed EPC-label groeit opnieuw fors: “Renovatieplicht schrikt meer en meer af”

Terwijl een herevaluatie van de renovatieplicht op tafel ligt bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen, lijken de huidige regels almaar meer impact te hebben op de vastgoedmarkt. Het verschil in vraagprijs tussen een appartement met de beste en de slechtste EPC-score is op een half jaar tijd nog eens met een kwart toegenomen.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »