Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

 

Meer krantenkoppen in België

Buren geven muur aan buurthuis Tof van Tinneke in Roeselare extra kleur

Buurthuis Tof van Tinneke, de plek die bewoners uit de wijk ’t Hof van Henneken verbindt, zette samen met de buurtbewoners en de Roeselaarse kunstenaar Stan Lievens een project op om een lege muur in de buurt wat meer kleur te geven.
The post Buren geven muur aan buurthuis Tof van Tinneke in Roeselare extra kleur appeared first on

Lees meer »

Hans Vanaken behoedt tienkoppig Club Brugge van nieuwe nederlaag bij Charleroi

Club Brugge heeft vrijdagavond op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een tweede opeenvolgende nederlaag in extremis kunnen afwenden. De landskampioen leek na de verloren Slag om Vlaanderen van vorige week tegen AA Gent (2-4) op weg naar een nieuwe nederlaag, maar kapitein Hans Vanaken maakte bij seizoensrevelatie Charleroi in extremis gelijk: 1-1.
The post Hans Vanaken

Lees meer »

Na 22 jaar ‘leugen’ van Justin Timberlake onthuld: “Niet hij, maar ík zong de hoge noten in ‘Cry Me A River’”

De outro ‘Cry Me, Cry me’ in de wereldhit ‘Cry Me A River’ van Justin Timberlake (43) is niét door de Amerikaanse zanger zelf gezongen. De ‘geheime’ zangeres Marsha Ambrosius (47) onthulde tijdens een interview met ‘The Shade Room’ dat zij een aantal hoge noten voor haar rekening nam, tot grote verontwaardiging van de fans. “Ik ben geschokt”.

Lees meer »

In het spoor van de paus: “Wie zich rond de Sint-Pieterskerk bevond, droeg hem geen kwaad hart toe. De rest bleef allicht gewoon weg”

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Liveblog – “Bijna 500.000 Libanezen op de vlucht”, Israël zet aanvallen op Hezbollah voort

Volgens de Libanese minister van Buitenlandse Zaken zijn nu al bijna een half miljoen mensen op de vlucht. Vanuit het zuiden van Libanon vertrekken tienduizenden mensen naar het noorden, uit vrees voor Israëlische luchtaanvallen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt intussen dat de luchtaanvallen tegen Hezbollah blijven voortgaan. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in deze liveblog.

Lees meer »

Hezbollah bevestigt ook dood van commandant Ali Karaki – Lichaam van Hezbollah-leider geborgen: “Lichaam nog intact”

Hezbollah heeft nu ook de dood van commandant Ali Karaki bevestigd. Karaki kwam om bij dezelfde aanval waarbij Hezbollah-leider Hassan Nasrallah de dood vond. Het lichaam van Nasrallah is intussen geborgen. Opvallend: het lichaam is nog intact, melden een medische en een veiligheidsbron. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Bijna 4.000 kinderen op trailrunparcours in Sportpark De Schorre

Tijdens de 36ste ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ kunnen Oostendse scholen een hindernissenparcours in Sportpark De Schorre uitproberen. Met 21 ingeschreven scholen doet het parcours bijna vierduizend Oostendse kinderen actief bewegen. Het parcours is tot 13 oktober voor iedereen vrij toegankelijk.
The post Bijna 4.000 kinderen op trailrunparcours in Sportpark De Schorre appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noordlaan krijgt businesscenter Noordpark

Op de hoek van de Noordlaan met de Industrielaan, waar onder meer jarenlang de verf- en decoratiezaak TVD heeft bestaan, wordt er een groot businesscenter gerealiseerd met vijf bouwlagen en een unieke daktuin met terrassen en paadjes. Het complex zal Noordpark heten en zou tegen de lente van 2027 klaar moeten zijn.
The post Noordlaan krijgt businesscenter Noordpark appeared

Lees meer »

Medisch mirakel in Groot-Brittannië: doodverklaard jongetje (4) blijft leven nadat beademingstoestel wordt losgekoppeld

In Groot-Brittannië heeft zich een medisch wonder voltrokken. Britse dokters waren ervan overtuigd dat een vierjarig jongetje met zware hersenschade zou sterven als hij van de beademingsapparatuur zou worden gehaald. Het Britse hooggerechtshof besliste enkele maanden geleden dat het enige middel dat het kind nog in leven hield, moest worden stopgezet in het ziekenhuis. Tot ieders verbazing begon het kind

Lees meer »

Topchef Luc Bellings beschuldigd van fraude bij kwalificatie voor WK Gravel

Topchef Luc Bellings wordt beschuldigd van fraude bij een kwalificatiewedstrijd voor het WK Gravel in Leuven. ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat hij volgens een klacht identiteitsfraude pleegde door zijn rugnummer en kaderplaatje te verwisselen met dat van een ploegmaat. “Dat klopt niet”, reageert Luc Bellings bij HLN. “Er spelen andere zaken mee in die beschuldigingen.”

Lees meer »