Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan, in Wenduine. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.

Ook de werken van fase 4, iets verderop tussen de Leopold II-laan en Drift kunnen bijna afgerond worden. Sinds januari werd er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, werd de rijweg vernieuwd en kwam er een voetpad, fietspad en parkeerstrook. Ook deze werken worden nog voor de start van de zomervakantie afgerond. Tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt er niet gewerkt op de Ringlaan.

Fase 5

Na de zomervakantie start de aannemer dan met de vijfde en laatste fase van de werken. Vanaf maandag 2 september tot eind 2024 wordt het Hoppinpunt aangelegd, op het kruispunt met de Leopold II-laan. Fase 5 wordt in twee deelfases uitgevoerd, om de hinder voor de omgeving te beperken. Het gemotoriseerde verkeer naar de Smet de Naeyerlaan rijdt om via de Parklaan en Park Leopold II. Verkeer vanuit Blankenberge naar De Haan rijdt om via de Smet de Naeyerlaan en Leopold II-laan. Deze omleidingen gelden van begin september tot begin november.

The post Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten inwoners van Vleteren in oktober niet naar het stemhokje? Tot nu toe nog maar één lijst ingediend

In Vleteren is de lijst van het huidige gemeentebestuur, de Lijst Landelijke Volkspartij (LVP), de enige die op dit moment ingediend werd voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De enige oppositiepartij in de huidige gemeenteraad (Vleteren Actief) krijgt voorlopig niet genoeg kandidaten bijeen. CD&V Vleteren liet al weten dat zij geen lijst indienen. Het zou dus kunnen dat inwoners van Vleteren

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »