VTM-programma ‘Het conclaaf’ krijgt Nederlandse versie

Na het succes van ‘Het conclaaf’ op VTM, krijgt het programma nu ook een Nederlandse versie. De Nederlandse commerciële zender RTL koopt de rechten van het format – waarbij politieke kopstukken een weekend samen doorbrengen in een kasteel – over. 

Meer krantenkoppen in België

Canadese premier Trudeau overleeft vertrouwensstemming in parlement

De liberale Canadese premier Justin Trudeau heeft een motie van wantrouwen van de Conservatieve Partij in het parlement overleefd. Onder meer parlementsleden van de sociaaldemocratische NDP en het Bloc québécois stemden tegen de motie. De conservatieven kondigden al aan een tweede motie te zullen indienen, waarover volgende week gestemd wordt.

Lees meer »

Volg hier de eedaflegging van de Vlaamse regering – Homans blijft tot eind dit jaar voorzitter Vlaams Parlement

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. De eedaflegging en die toespraak kan je hier live volgen vanaf 14 uur. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor zware orkaan Helene: “Alle signalen wijzen op ramp van miljarden dollars”

Het westen van Florida bereidt zich voor op orkaan Helene. Die zal donderdag 26 september aan land gaan als een zware orkaan van categorie 3 of zelfs 4. Men verwacht dan ook zware windstoten, hoge stormvloed en overvloedige neerslag. Alle signalen wijzen erop dat deze storm een aanzienlijke ramp van enkele miljarden dollars kan veroorzaken, afhankelijk van hoe dicht Helene

Lees meer »

Tim Wellens, zondag motor van het sterke Belgische ‘middenveld’, kent zijn limieten: “Pogacar volgen? Zelfs op training lukt dat amper”

Tuurlijk zal Tim Wellens (33) zondag dat sterke Belgische middenveld mee dirigeren op het WK in Zürich. En zijn shirt nat maken. Maar (ploeg)maat Tadej Pogacar tackelen in volle finale? Neen, dat mag en kan niet van hem worden verwacht. Daar heeft Wellens een gegronde reden voor. “Ik denk niet dat dat zou leiden tot het gewenste resultaat.”

Lees meer »

Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert

Dit weekend viert orgelkring Chamade haar 25ste verjaardag. In dit jubileumjaar staat een bijzonder slotconcert van de jaarlijkse septemberconcertreeks op het programma. “We brengen Belgian Brass Soloists naar Tielt”, vertelt een trotse Tom Hoornaert, die ook zijn 25ste verjaardag als organist in Tielt viert.
The post Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Dit is de tweede afvaller in ‘The Masked Singer’: drie speurders hadden het meteen bij het rechte eind

In de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ maken zes nieuwe mysterieuze figuren hun opwachting. Dit keer proberen Erik Van Looy, Frances Lefebure, Véronique De Kock en een gastspeurder de geheime identiteiten te ontrafelen. Vorige week moesten we al afscheid nemen van Mister Withlove, maar welk masker valt vanavond af? Volg het in onze liveblog.

Lees meer »

Louis Flion lanceert apres-ski song in 2.000 frituren

Met het nieuwe winterseizoen in aantocht, lanceert Louis Flion zijn nieuwe après-ski lied ‘Bitterballen Enne Meter Bier’. Hiervoor kroop hij zelf in de pen én sloot hij een deal met een frituursnack-verdeler. “Mijn bitterballen kan je nu in 2.000 frituren bestellen”, lacht Louis.
The post Louis Flion lanceert apres-ski song in 2.000 frituren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Model Naomi Campbell krijgt “liefdadigheidsverbod” na financieel wangedrag: “Slechts 8 procent ging naar goed doel”

De Britse actrice en topmodel Naomi Campbell moet de komende 5 jaar afstand doen van haar rol als beheerder van de liefdadigheidsorganisatie Fashion for Relief. Na een onderzoek van de Britse waakhond blijkt dat een groot deel van het geld dat ingezameld werd, niet is doorgevloeid naar het goede doel. Met het geld werden onder meer sigaretten en een peperduur

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

Onduidelijkheid over toestand Hezbollah-leider Nasrallah na aanval op Beiroet: “Het blijft er erg stil over”

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet werd vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd en veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

De U15-A van Katjes Ieper

Katjes Ieper heeft dit seizoen twee U15-ploegne in competitie. De A-ploeg speelde vorig weekend de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Dynamivo Dadizele. Zaterdag maken de Ieperse meisjes de korte verplaatsing naar Vlamvo Vlamertinge. Boven v.l.n.r.: Fran Lybaert, Elise Viaene, Elena Van Exem, Amber Alleweireldt, Hanne Cokelaere en coach Jan Debyser. Onder v.l.n.r.: Michelle
The post De U15-A

Lees meer »

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »

Koreaanse Miss Universe-kandidaat: “Ik wil de wereld verbluffen, hoe kan een 80-jarige zo gezond zijn?”

Ze werd bijna een decennium voor de eerste Miss Universe-verkiezing in 1952 geboren: Choi Soon-hwa, de Zuid-Koreaanse kandidaat van 80 jaar oud. Eerder deze maand werd bekend dat ze maandag een van de finalisten in eigen land is. Maandag strijdt ze met 31 andere deelnemers voor een kans Zuid-Korea te vertegenwoordigen bij de finale van Miss Universe in Mexico.

Lees meer »